STUDENTJOB BLOG

 Kom igång med LinkedIn som student och hitta ditt nya jobb

 

Upptäck fördelarna med LinkedIn som student för att skapa möjligheter till din framtida karriär. Låt oss guida dig genom att använda LinkedIn som en kraftfull plattform för att hitta och landa ditt drömjobb.

Det här är inte ännu en vanlig social media-app. Vi försäkrar dig, det är definitivt värt det! Med LinkedIn som student kan du öppna dörrar till ditt framtida arbetsliv. Det fungerar som ditt digitala CV och affärsprofil och låter dig ansluta med människor över hela världen och inom olika branscher.

Vare sig du är en ambitiös student, en arbetssökande eller en blivande entreprenör, är LinkedIn den optimala plattformen för dig. Det är den perfekta resursen för alla som vill forma sin framtid och hitta de bästa karriärmöjligheterna.

För att komma igång på LinkedIn (som är gratis) behöver du en giltig e-postadress, profilbild och en kort sammanfattning av dina arbetslivserfarenheter. Men hur skapar man en profil och hur ser en professionell Linkedinbild ut? Låt oss reda ut det!

tjejer-linkedin

Så kommer du igång med LinkedIn som student

 

Steg 1: Professionell Profilbild som Student

Det första du bör fixa för att komma igång med en Linkedinprofil som student, är en professionell profilbild. Skapa ett minnesvärt första intryck för rekryterare med en professionell profilbild på LinkedIn. Ta en bild i axelhöjd där du ler och ser professionell ut. Men lugn den behöver inte vara perfekt!  

Ett tips är att kläd dig i en outfit du trivs i som även passar din bransch till exempel en vit t-shirt eller en kavaj. Det är även bra för din LinkedIn profil om bilden är ljus och bakgrunden enkel och utan distraherande element. Varför inte passa på att ta bilden utomhus framför en grön buske?

Steg 2: Optimerad din sammanfattning och yrkeserfarenheter

Din sammanfattning på LinkedIn är din chans att skina. Framhäv dina styrkor, dina softskills och yrkesmål. Det kan hjälpa att fundera på vilken typ av jobb du är ute efter och vad som krävs inom den branchen för att lättare skriva en sammanfattning på LinkedIn.  

 Även om du saknar arbetslivserfarenhet som student, kan du fokusera på dina egenskaper, motivation och passion för ditt studieområde. Genom att anpassa din sammanfattning till din önskade karriär kan du locka uppmärksamhet från framtida arbetsgivare och rekryterare

Men vänta om man inte har haft ett jobb tidigare, hur beskriver man sig själv då?

Det kan vara svårt att skriva ett bra CV med liten eller ingen arbetslivserfarenhet men ett första steg är att lista upp dina egenskaper.  Annars kan dessa frågor hjälpa till att besvara vad du kan skriva i din sammanfattning på LinkedIn: 

  • Vad motiverar dig (hjälpa andra, passion för yrket)? 

  • Vilka är dina favoritämnen i skolan? 

  • Vad är du bra på? 

  • Vilket yrke vill du lära dig mer om?

Genom att läsa på om Linked-in tips så kommer du kunna skriva en bra sammanfattning och därmed gå vidare till nästa steg! Att söka jobb!

Steg 3: Börja söka jobb på LinkedIn

Börja söka jobb på LinkedIn genom att knyta kontakt med kollegor, chefer, klasskamrater och lärare. Genom att connecta på LinkedIn kan du öppna dörrar till nya linkedinjobb, hjälpa dig hitta praktik eller få en arbetsintervju. Du kan alltså nätverka dig till ett jobb! Även om det tar lite tid så medans du väntar på svar kan du göra din jobbansökan ännu smidigare och registrera dig med Studentjob som håller dig uppdaterad på de senaste jobben för studenter. 

För att komma högre upp i flödet hjälper det att kommentera andras inlägg, följ företag du är intresserade av och dela innehåll som rör den bransch du vill jobba med. Det går även att söka efter lediga jobb genom deras sökfunktion. Glöm inte att uppdatera din LinkedInprofil när du väl får ett jobb!

 

P.s vi kan vara din första LinkedIn kontakt!


Ps.t.. glöm inte att addera oss på Instagram

dator

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera