Inaktiv platsannons

Inköpare i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Inköpare. Vi vill ha din ansökan senast den 24 juni.

Vill du arbeta som Inköpare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Med en uppdragsvolym på 40 miljarder kronor är Trafikverket den största beställaren i anläggningsbranschen. Som ledande beställare har vi en unik möjlighet att påverka branschens effektivitet och bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad. Brinner du för att göra bra affärer som leder till samhällsnytta? Då kan det här vara utmaningen för dig. I den centrala funktionen Inköp och logistik arbetar 220 medarbetare med Trafikverkets inköpsverksamhet. Tillsammans driver vi förändringar för ständig förbättring av infrastrukturen och bidrar till nya smarta lösningar för att hela Sverige ska kunna leva.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig en inköpsroll i en av Sveriges största beställarorganisationer. Som inköpare har du en viktig del i att se till att våra inköp sker på ett affärsmässigt, hållbart och juridiskt korrekt sätt. I rollen säkerställer du att försörjningen av varor och tjänster till Trafikverket sker på ett hållbart och rättssäkert sätt, till rätt kvalitet och till lägsta möjliga totalkostnad.

Tjänsten innefattar operativt inköp och upphandling. Det innebär bland annat att genomföra förnyade konkurrensutsättningar och mindre upphandlingar samt hantera andra typer av avrop från ramavtal på ett affärsmässigt och juridiskt korrekt sätt, i enlighet med Trafikverkets regelverk och strategier. En stor del av arbetet innebär således att säkerställa efterlevnad av externa föreskrifter och regler. Förutom affärsstöd i samband med specifika avrop och upphandlingar, ansvarar funktionen även för support till Trafikverkets interna beställare vid inköpsfrågor vad gäller val av ramavtal och hantering av bland annat beställningssystemet. Arbetet omfattar även att effektivisera och förbättra inköpsadministrationen och inköpsprocessen. Uppföljning och kvalitetsarbete är en viktig och naturlig del av vårt arbete. För att trivas i rollen som inköpare krävs att du har ett affärsinriktat förhållningssätt och ett kund- och resultatorienterat arbetssätt. Vi ser med fördel att du som söker vill utvecklas i rollen och ta på dig mer avancerade uppdrag med tiden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • Högskoleexamen om 180 hp med inriktning på eller en kombination av teknik, ekonomi, juridik. Alt. examen från YH-utbildning inom offentlig upphandling kombinerad med viss akademisk utbildning på minimum 30 poäng.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av inköpsarbete inom statligt verk alt. motsvarande större aktiebolag
  • har erfarenhet av att genomföra upphandlingar eller avrop enligt LOU/LUF

Som person 

  • är du en kommunikativ och drivande initiativtagare som trivs med struktur och samarbete. Du behöver också vara bekväm i att arbeta kundorienterat för att kunna leverera goda resultat i en verksamhet som ständigt utvecklas.
Övrig information

Intervjuort/Placeringsort: Borlänge

Urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras i denna rekrytering.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-06-24

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej