Inaktiv platsannons

Security Vetting Coordinator i Stockholm

Tycker om ordning och reda? Självgående, strukturerad och positiv? Är dessutom arbetsmiljö och säkerhet något du värderar högt?   Då kan du vara vår:   Security Vetting...   Vattenfall är en del av Sveriges...

Om tjänsten

Tycker om ordning och reda? Självgående, strukturerad och positiv? Är dessutom arbetsmiljö och säkerhet något du värderar högt?
 
Då kan du vara vår:
 
Security Vetting Coordinator
 
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur. Det innebär att många av våra tjänster är klassade enligt Svensk säkerhetslagstiftning. Bland många viktiga verktyg för att efterleva säkerhetslagstiftningen och dessutom skapa förutsättningar för en trygg och säker arbetsmiljö har vi en enhet som ansvarar för säkerhetsprövningsprocessen (Vetting) vid anställningar beträffande arbetssätt, system och konsultleverantörer. Enheten utgör kontaktytan gentemot Vattenfalls säkerhetsorganisation. Teamet är också operativt ansvariga för genomförande av bakgrundskontroller och säkerhetsprövningsintervjuer inför anställningar. Teamet består idag 7 skickliga medarbetare fördelat på specialister, administratörer och chef. Nu behöver vi förstärka en Security Vetting Coordinator. Vi erbjuder ett självständigt arbete i en dynamisk miljö där vi tillsammans bygger en stark säkerhetsprövningsenhet.
 
Dina arbetsuppgifter som Security Vetting Coordinator
• Funktionsansvar för enhetens administrativa verksamhet och planering
• Leder och fördelar det administrativa arbetet
• Tar fram riktlinjer för enhetens arbete
• Ansvarar för att driva och utveckla aktörs- och hotkunskapen inom enheten
• Vara uppdaterad inom Security Vetting-området
• Verka i tätt och professionellt samarbete med Vattenfalls säkerhetsskyddsorganisation och vår tillsynsmyndighet Svenska Kraftnät (SvK)
• Verka för goda relationer mellan Vetting-enheten och rekryterande chefer, rekryterare samt övriga intressenter.
 
Dina kvalifikationer
Du har en bakgrund inom polisen eller försvarsmakten, helst har du arbetat med underrättelseverksamhet i någon form. Du är omvittnat bra på att leda andra. Kunskap och vana från regelbundet arbete i Office-paketet och i Databaser är en självklarhet. Likaså att hantera stora datamängder och informationsflöden. Andra beskriver dig som en person som tar initiativ och ansvar, som noggrann och kvalitetsmedveten samt utåtriktad och relationskapande i yrkesmässiga sammanhang. Du har vidare väl grundade och tydliga värderingar och en förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv. Dina avgörande besluts styrs alltid av etik och värderingar.
 
Förutom ovanstående kvalifikationer har du:
• Beteendevetenskaplig utbildning på kandidatnivå eller motsvarande yrkeserfarenhet
• Flera års praktisk erfarenhet av säkerhetsarbete på administrativ nivå
• Du har också genom tidigare yrkeserfarenheter en god kunskap, insikter och förståelse för generell rådande hotbild mot samhället och energibranschen
• Goda kunskaper i Officepaketet samt databaser
• Flytande Svenska och Engelska i såväl tal som skrift.
 
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
 
Placering: Solna. Resor till andra orter där Vattenfall har verksamhet förekommer.
 

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)