Inaktiv platsannons

Automationsingenjör för projektleveranser till svensk processindustri i Västerås

Om tjänsten

Vill du vara med och utveckla framtidens processindustri? Vi erbjuder dig en utmaning med unika möjligheter att forma våra framtida automationslösningar för svensk läkemedels-, kemi- och livsmedelsindustri i Sverige med tyngdpunkt på Mälardalsregionen. Du blir en del av Energys Industries projektverksamhet. Affärsenheten ingår i ABB:s division Industrial Automation och säljer automationslösningar till slutkunder inom branscherna Livsmedel, Läkemedel, Kemi och Datacenter. Vår projektverksamhet har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Västerås.

Uppgifter :

Du blir en nyckelperson i våra kundprojekt där vi levererar el- och automationslösningar baserade på ABB:s industriella styrsystem 800xA för styrning av våra kunders produktionsprocesser. Du får möjlighet att vara med i projektets alla faser från idé till idrifttagning och uppföljning hos kund.

Rollen är varierande och du arbetar med den senaste tekniken, i nära samarbete med kollegor och kunder. Systemdesign, applikationsutveckling, systeminstallation och test, samt idrifttagning ingår i dina arbetsuppgifter, liksom projektdokumentation och utbildning av systemanvändare.

Krav:

Du har en teknisk högskoleutbildning med inriktning mot el, automation, data eller motsvarande. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Branscherfarenhet och/eller tidigare erfarenhet av industriella styrsystem är meriterande.

För att lyckas är du en öppen, ordningsam och prestigelös lagspelare med stort intresse för teknik. Du trivs i en roll där du får ta initiativ och lösa problem. Du sätter kunden i fokus och har en förmåga att bygga goda relationer.

Vill du utmana dig själv och bygga grunden för en spännande framtid inom ABB, kan det vara dig vi söker. Vi erbjuder goda utvecklings- och karriärmöjligheter.

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Västerås
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Västerås | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)