Inaktiv platsannons

Distriktschef sökes för Västra Götaland/Göteborg - Mekonomen Detaljist AB i Falköping

Om tjänsten

Är du en driven, lyhörd ledare med resultatfokus? Vill du vara en del av ett team som kommer att utveckla våra arbetssätt och säkerställa resultat, har framåtanda kan inspirera och ta lokala initiativ? Då vill vi gärna att du söker tjänsten som Distriktschef för Västra Götaland/Göteborg!

OM TJÄNSTEN
Som Distriktschef på Mekonomen kommer du att ansvara för ett integrerat Mekonomen med butik och konceptverkstad utifrån slutkundsperspektiv. Mekonomen Sverige är uppdelat på två regioner, Norr och Syd, som i sin tur är uppdelade på ett antal distrikt. Distriktet Västra Götaland/Göteborg består idag av butikerna i Falköping, Lidköping, Mariestad, Skövde, Trollhättan, Uddevalla, Vänersborg, Kungshamn, Strömstad, Borås, Alingsås samt åtta butiker i Stor-Göteborg från Stenungsund till Kungsbacka. Fyra av butikerna i distriktet är samarbetande franschisetagare där man som Distriktschef har en lite annan roll än mot övriga butiker, exempelvis ej personalansvar.

Tjänsten innebär att vara huvudsakligt ansvarig för distriktets butiker – distribution, personal och försäljning. Man har även ett övergripande ansvar för konceptverkstäderna inom distriktet som samarbetar med oss via franchiseavtal. Du kommer att utifrån budget och handlingsplaner leda och utveckla distriktet mot uppsatta mål. I rollen ingår ett personalansvar för ca. 10-15 stycken affärschefer som rapporterar till dig som Distriktschef. Du själv kommer att rapportera till Försäljningschef Syd för Mekonomen Detaljist.

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER
• Att inom distriktet ansvara för ett integrerat Mekonomen med butik och konceptverkstad utifrån slutkundsperspektiv. Såväl konsument som företagskunder.
• Att inom distriktet och utifrån Mekonomens värdegrund ha det huvudsakliga ansvaret för butiksdrift, personal och försäljning.
• Budget- och resultatansvar för distriktets samtliga butiker samt att ta fram och följa upp nyckeltal per butik och konceptverkstad.
• Utifrån budget och handlingsplaner leda och utveckla distriktet mot uppsatt mål till konsument- och företagskunder.
• Ständigt förbättra och utveckla distriktets affärer samt analysera verksamhetsområdet utifrån konkurrens- och marknadssynpunkt.
• Ansvara för kvalitet och inneha arbetsmiljöansvar för distriktet.
• Ansvara för att lageroptimera verksamheten.
• Utföra de av bolaget beslutade marknadsaktiviteter samt säkerställa att lokala aktiviteter tas fram och genomförs.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är lyhörd, drivande och affärsmässig. Vi ser att du har tidigare erfarenhet av ledarskap, försäljning och marknadsföring. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av relationsförsäljning och arbete med franchisekoncept. Du är van att arbeta med ekonomisk uppföljning och har i en tidigare roll haft budgetansvar. Som person är du mål- och resultatorienterad med en förmåga att lätt se helheter. Dokumenterad erfarenhet av personalledning och förhandling är ett krav.

För att trivas i rollen är det viktigt att du har ett intresse för att leda och utveckla medarbetare kombinerat med en förmåga att skapa engagemang. Då uppdraget har många kontaktytor så ser vi även att du är öppen, inlyssnande och tydlig.
Om Du har erfarenhet från bil- eller verkstadsbranschen i någon roll är det meriterande.

Då tjänsten innebär en hel del resande är körkort ett krav. Tjänstebil ingår i tjänsten.

ÖVRIGT
Omfattning: Heltid, 100 %
Anställningsform: Tillsvidare, vi tillämpar 6 månaders provanställning
Start: Snarast möjligt
Placering: Västra Götalands län

ATT JOBBA PÅ MEKONOMEN
Det ska vara kul att gå till jobbet och man ska ha roligt när man väl är där. Som medarbetare på Mekonomen är du, den enskilda individen, vår främsta ambassadör och varumärkesbärare. Hela vår verksamhet baseras på en gemensam värdegrund som enklast förklaras i fem nyckelord: kundorientering, affärsmässighet, ansvar, kompetens och flexibilitet. Alla våra medarbetare har ett gemensamt ansvar för att utveckla Mekonomen i enlighet med vår affärsidé, vision och värdegrund. Synen på våra medarbetare bygger på respekt för den enskilde individen och vi ska alla känna stolthet, samhörighet och uppskattning i goda miljöer.

För oss som arbetar på Mekonomen är mångfaldsfrågor en viktig del i vår vardag. Vi strävar efter en högre representation av medarbetare med internationell bakgrund, jämnare könsfördelning samt en åldersstruktur som på bästa sätt speglar våra kunder.

Personlighet är viktigt för oss! Därför ber vi alla som söker jobb hos oss att svara på ett kort personlighetstest. Det ger oss möjlighet att få en mer objektiv bild av dig som person och kommer att användas som en del av beslutsunderlaget i urvalet. Länken till testet skickas ut i ett separat mail dagen efter att du skickat in din ansökan och vi vill be dig svara på testet så snart du kan. Testet genomförs med fördel på en fast enhet.

PERSONUPPGIFTSHANTERING

Mekonomen Detaljist AB, org.nr. 556157-7288, är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter i samband med denna rekrytering. Läs vår policy om hur vi behandlar dina personuppgifter:

Låter tjänsten intressant är du varmt välkommen in med din ansökan, observera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Urvalet görs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före utsatt ansökningsdatum._
__
_

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Falköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Falköping | Detaljhandel | Heltidsjobb (förstajobb)