Inaktiv platsannons

Mättekniker – motor i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Har du erfarenhet från ett mätrum och analytisk felsökning? Jobbar du idag med CAD underlag och CAD modeller? Vill du vara delaktig i att göra Scanias motorer bättre?

Då kan du bli vår nästa arbetskamrat!

Som mättekniker – motor kommer du att arbeta inom motorutvecklings rödpils-organisation, som en del av motorbolagets kvalitetssäkring. Vår grupp jobbar med analys av motorkomponenter. Vi arbetar i huvudsak med mätmaskin/-arm men även med analoga mätdon.

Dina arbetsuppgifter

På uppdrag av våra interna kunder och från fält söker du orsaken till varför motorartiklar inte uppfyller kundens förväntningar. Dina arbetsuppgifter innefattar framtagning av mätstrategier, skapande av mätprogram och analys av mätdata för återkoppling till våra kunder. I vår grupp finns kunskap och resurser som kompletterar din analytiska och mättekniska kunskap.

Du kommer att arbeta tvärfunktionellt och ha kontakt med många olika funktioner inom R&D, produktion och servicemarknad. Även kontakt med leverantörer förekommer.

Din profil

Du har servicekänsla för vår kund. Du är nyfiken på olika tekniska problem och brinner för att hitta rotorsaken och lösningen till problem. För att kunna vara framgångsrik måste du vara en analytisk problemlösare och kunna visualisera hur du ska forma uppdraget, vara kvalitetsmedveten och noggrann samt ha social kompetens. Att presentera ditt resultat för andra känns naturligt för dig.

Din utbildningsbakgrund är teknisk, gärna högskoleingenjör med inriktning mot mätområdet. Du har känsla för mätteknik och kvalité och vi ser gärna att du har jobbat med detta tidigare. En fördel är om du har motorkunskap.

Det är meriterande om du har erfarenhet av mätprogram och arbete med mätsystem, vi använder Catia V5, PC-DMIS, FRAS och MS-office paketet. Du kan ritningsläsning och behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

För mer information

Kontakta Magnus Carlsson, gruppchef, 08-553 860 97.

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej