Inaktiv platsannons

Projektledare, marknad Gotlands Bryggeri - Vikariat i Stockholm

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass.

Om tjänsten

Gotlands Bryggeri är ett av Sveriges främsta bryggeri, där kvalité, innovation och smaker står i fokus, något som genomsyrar varje led inom företaget.  Vi strävar efter att ständigt utvecklas och bli bättre, hitta nya vägar samt växa som team och som företag. 

De kommande åren går vi in i en ny, spännande fas där vi bygger ett nytt bryggeri på Gotland, vi står därav inför en tillväxtresa med fokus på att bevara våra produkters kvalité. Gotlandsbryggeri består idag av elva medarbetare varav två jobbar i Stockholm.

Arbetsbeskrivning

I rollen som Projektledare Marknad ansvarar du för att driva produktutvecklingsprojekt från ax till limpa. Från idégenerering och dialog om strategisk position i Varumärkesplan tillsammans med Produktchef till produkt klar på lagret enligt tidsplan. Du förväntas utveckla och processleda projekt inom ramen för brygd-, design-, och förpackningsutveckling. Du agerar ”mitt i organisationen” i samråd med tvärfunktionella projektgrupper inom Gotlands & Spendrups Bryggeri och ingår även i innovationsgruppen ”Bryggforum” & Kommersiella forum. Du förväntas även ansvara för omvärldsanalys, bevaka trender och utveckling avseende produkter, råvaror och processer där din produktkunskap fungerar som kunskapskälla för andra funktioner inom företaget.

Huvudsakliga Ansvarsområden

  • Brygd- och produktutveckling för den befintliga öl portföljen samt för mer långsiktiga innovationsprojekt ex. formatutveckling & varumärkes byggande produktserier
  • Driva projekt som främjar produktkvalitet genom upp och nedskalning av brygder mellan koncernens olika produktionsplattformar Vårby, Gotlands Bryggeri, Nya Gotlands Bryggeri & Grängesberg
  • Som processägare, delta och leda olika interna mötes forum samt, i kontakt med externa leverantörer ex designbyråer & producenter driva projekt från idé till lansering
  • Medverka och skapa nätverk inom kompetensområdet såväl internt med Spendrups varuförsörjning som externt
  • Agera rådgivare och supporta produktchefen inom området ” förpackningsinnovation & implementering”
  • Produktutvecklingsprocessen (från brief till slutgodkänd produkt) avseende projektledning, produktutveckling och kontakt med externa leverantörer
  • Processer för produkt- och förpackningsförbättringar
  • Tekniska ritningar för grafisk och strukturell design
  • Omvärldsanalys (ingredienser, konkurrenter och lagar som förhåller sig till produktutveckling)
  • Mötesföredragande: produktråd, projektmöte, PU-möten
  • Framtagning av beslutsunderlag till KLM och Produktråd
  • Budgetansvar för budget från Spendrups Brands avseende designutveckling
  • Budgetansvar för del av marknadsbudget avseende produktinnovation

Kravprofil

  • Avslutad högskoleutbildning eller liknande med dokumenterad erfarenhet av projektledning
  • 2–3 år arbetslivserfarenhet inom motsvarande roll med erfarenhet av projektledning
  • Obehindrad hantering av Officepaketets huvudsakliga verktyg (Word, Excel, PowerPoint)
  • God kunskap & intresse för designutveckling. Meriterande med kunskaper inom ölbryggning & produktutveckling
  • Goda kunskaper i både svenska och svenska i tal och skrift
  • God förståelse för ekonomi och budget
  • God förståelse för varumärkesbyggande
  • Körkort

Personliga egenskaper

Som person är du självgående och driftig då du har ytterst ansvar för plansättning och genomförande av produkt- och designutveckling ur varumärkesplan. Du har den analytiska förmågan att bryta ner problem och lösa dem på ett, för verksamheten, praktiskt sätt. Du har en god förståelse för kommersiellt värde och budget. Rollen kräver en tydlig och engagerande kommunikation som säkerställer att budskap når fram och förväntningar blir klargjorda för alla berörda parter. Du fokuserar på styrkor och tillgångar för att skapa förutsättningar till handlingskraft och tilltro för att hantera framtida utmaningar. Det faller sig naturligt för dig att skapa engagemang och arbetsglädje som har ett gott föredöme och agerar ambassadör för Gotlands Bryggeri. Slutligen behöver du inneha någon viss form av pondus. Fattar snabba, kloka beslut och agerar utifrån dessa. Detta även vid begränsad information, svåra eller pressade omständigheter.

Din ansökan

Vi tar tacksamt emot ditt CV samt personliga brev där du beskriver dina kompetenser, erfarenheter och resultat på ett utförligt sätt. Vi kommer att gå igenom ansökningarna efter hand, men kommer inte ge besked eller bjuda in på intervju förrän efter att ansökningstiden är slut.

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kommer att omfattas av en bakgrundskontroll.

Samtliga tjänster på Spendrups omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. De avtal vi går under är Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Livsmedelsarbetareförbundet.

Sista ansökningsdag: 30 juni 2019
Tillträdesdag: 1 november 2019
Varaktighet/arbetstid: Vikariat /Heltid
Placeringsort: Vårby, Stockholm 

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Logistik / Transport
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej