Inaktiv platsannons

Kvalificerad Projektcontroller i Norrköping

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Kvalificerad Projektcontroller. Vi vill ha din ansökan senast den 5 augusti.

Vill du arbeta som Kvalificerad Controller i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Vi söker dig som vill jobba i projekt Ostlänken som är den första delen i ett framtida höghastighetsnät mellan Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö. Projektets prognos är c:a 54 miljarder i 2017 års prisnivå. Mer info om projektet hittar du här http://www.trafikverket.se/nara-dig/projekt-i-flera-lan/Ostlanken/

Arbetsuppgifter

I rollen som Kvalificerad Controller ansvarar du för verksamhetens planering, uppföljning samt ekonomihantering inom produktionsenhet Norrköping. Du ansvarar för styrning och rapportering av ekonomiuppföljning för enheten, arbetar strategiskt och med kvalitetssäkring av underlag. Det är viktigt för rollen att förstå projektverksamhet, kontraktsuppföljning av projektering eller entreprenader inom byggbranschen.

Viktiga delar i arbetet är bl a:

  • Leder och styr enhetens ekonomiarbete i sin helhet - prognos- och avvikelsehantering och resultatrapportering
  • Är enhetschefens stöd i verksamhetsuppföljning, rapportering och kvalitetssäkring - ansvarar för enhetens avvikelsehantering och resultatrapporteringar månads- och tertialvis
  • Arbetar tätt med projektledning och ger stöd och ledning i den dagliga ekonomihanteringen, prognosarbete och kontraktsuppföljning av projekteringsuppdrag och entreprenader
  • Nära samarbete med controllers på övergripande projektnivå för Ostlänken samt projektingenjörer inom enheten
Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har högskoleexamen inom ekonomi, ingenjör med inriktning industriell ekonomi eller erfarenhet som controller som tillsammans med utbildning bedöms motsvarande

Det är meriterande om du

  • har flera års erfarenhet av controllerarbete i projektverksamhet
  • har erfarenhet från bygg- eller anläggningsbranschen, särskilt stora bygg- eller anläggningsprojekt

Du har goda kunskaper i mål- och resultatstyrning, Excel och övriga Officepaketet. Annat som vi värdesätter som meriterande är erfarenhet av utvecklingsarbete samt framgångsrika implementeringar av nya arbetssätt.

Som person vill vi att du har goda ledaregenskaper, kan driva och följa upp, är bra på att samarbeta och har en god analytisk förmåga. Du är en duktig kommunikatör och känner dig trygg i att förankra frågor i en komplex organisation. Viktigt är också god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt.

Övrig information

Resor förekommer till orter längs projektets sträcka; Solna, Södertälje, Nyköping och Linköping. Tester kan komma att ingå i rekryteringsprocessen.

Intervjuer kommer att hållas i Norrköping under veckorna 34-35 (21/8 - 30/8).

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-08-05

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Norrköping
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej