Inaktiv platsannons

Säkerhetshandläggare i Kristianstad

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Säkerhetshandläggare. Vi vill ha din ansökan senast den 26 juli.

Vill du arbeta som säkerhetshandläggare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. På verksamhetsområde Trafik jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att bidra till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På verksamhetsområde Trafik ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter

Arbetsuppgifter

I Trafikverkets vision "Alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt" är säkerhetsfrågorna en självklar del och nu har du möjligheten bidra till vår gemensamma vision genom att bli vår nya medarbetare i Kristianstad, Stockholm, Göteborg, Gävle alternativt Malmö. Vill du arbeta med säkerhetsfrågor, ingå i ett fantastiskt team, vara en drivkraft i vårt förbättrings- och säkerhetskultursarbete så är detta något för dig.

Tjänsten innebär till största delen fokus på hantering och handläggning av säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal (SUA) och registerkontroll (RK) för Verksamhetsområde Trafik på nationell nivå, men den kan även innefatta arbete som säkerhetsprövning och säkerhetsprövningssamtal, deltagande i förstagångsbesök med tillhörande uppföljningsbesök hos våra underleverantörer, hålla eller stödja i utbildning kring SUA/RK men även övriga säkerhetsfrågor som hanteras inom Verksamhetsområde Trafiks säkerhetsavdelning. Du arbetar med att ta fram men även uppdatera säkerhetsstyrande dokument. Ett naturligt inslag i den här tjänsten är att delta i samt vid behov även leda projekt och större uppdrag inom eget ansvarsområde.

Du kommer att vara säkerhetsavdelningens huvudkontakt utåt avseende eget ansvarsområde mot övriga avdelningar inom verksamhetsområde Trafik men också mot andra verksamhetsområden, externa företag, entreprenörer och konsulter m.fl.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har minst avslutad gymnasieutbildning inom ett för tjänsten relevant område
  • har flerårig arbetslivserfarenhet från säkerhetstjänst med fokus mot SUA/RK administration och hantering
  • har goda kunskaper och gedigen erfarenhet avseende säkerhetsskyddslagen men även avseende offentlighets- och sekretesslagen
  • har goda kunskaper i Officepaketet
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • har svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du

  • har utbildning alternativt erfarenhet av förstagångsbesök/uppföljningsbesök, personalsäkerhet, säkerhetsprövning, pedagogik, samhällssäkerhet och krishanteringsfrågor

Som person är du resultatinriktad, drivande och har en god samarbetsförmåga. Du är kommunikativ och har förmåga att, såväl tillsammans med andra som enskilt, motivera och entusiasmera ledning och medarbetare. Du är målmedveten och strukturerad, har en god förmåga att självständigt leda och slutföra uppdrag.

Övrig information

Intervjuer kommer hållas under vecka 32. 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-07-26

Publicerad den

13-11-2019

Extra information

Status
Stängd
Ort
Kristianstad
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis