Inaktiv platsannons

Forskningsingenjör i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-06-18

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för Medicinsk cellbiologi vid Uppsala universitet är en stark och internationell forskningsmiljö. Institutionen har cirka 85 anställda varav ungefär 25 är doktorander, 20 postdoktorer, och 30 forskare och professorer.

Arbetsuppgifter:

1) Laboratorieansvarig

Att driva utveckling och underhåll av laboratoriet för forskning kring mekanismer som styr utveckling av övervikt och därmed relaterad typ 2 diabetes. Laboratoriet spänner prekliniskt och kliniskt arbete och metodologi. Arbetet innebär att på daglig basis se till att laboratoriets alla funktioner finns på plats (laboratoriemanager). Vidare innebär arbetet att sätta sig in i och etablera ny metodologi, när forskningen leds i riktning som kräver att laboratoriet tar sig an ny teknik.

2) Laboratoriearbete

Att genomföra prekliniskt och kliniskt laboratoriearbete. Det prekliniska arbetet har speciellt fokus på det Langerhanska ö-organet och vad som reglerar dess frisättning av insulin och glukagon. För detta arbete används odling och karakterisering (perifusion, syrgasmätning) av isolerade Langerhanska öar och olika cellinjer, reglering (siRNA, shRNA) och mätning av genuttryck på mRNA (qPCR) och protein (ELISA, western blot) nivå. Det kliniska arbetet inbegriper handhavande av patientprover (kategorisering, biobank), mäta olika ämnen (gener, hormoner och näringsämnen) i proverna och föra in resultat i databas (REDCap).

3) Undervisning

Att introducera och lära upp nya personer i laboratoriets olika delar och metoder. Personer kan vara studenter (grundutbildning, forskarutbildning), forskare (gästforskare från Sverige eller utomlands). Uppgiften innebär viss undervisning och handledning av personerna. Handledning av studenter kan ingå i arbetsuppgifterna (dock högst 20 % av arbetstiden). Att informera olika intressenter om laboratoriets verksamhet ingår även i uppgiften.

4) Ansökningar och vetenskapligt arbete

Att vara delaktig i att skriva anslagsansökningar och vetenskapligt publiceringsarbete. Arbetet innebär att tillsammans med personer i laboratoriet bearbeta resultat, som genererats i laboratoriet, och delta i arbetet med att analysera resultaten samt att utifrån resultaten och analyserna bidra till att formulera ansökningar och vetenskapliga publikationer.

Kvalifikationskrav:

Sökanden skall ha goda kunskaper inom de ovan nämnda metoderna. Det är även ett krav på erfarenhet av att leda laboratoriearbete, undervisa, skriva ansökningar och vetenskaplig publicering. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet där förmåga till god kommunikation med människor i olika ställningar och från olika organisationer är en nyckelegenskap, likväl som god ledarskapsförmåga och erfarenhet av att strukturera projekt.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

Doktorsexamen i biomedicin, medicin, biologi eller motsvarande är meriterande. Tidigare arbete med Langerhanska öra är även meriterande.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2019-09-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100%.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Peter Bergsten, 018 - 471 4923, peter.bergsten@mcb.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 2 juli 2019, UFV-PA 2019/2042.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej