Inaktiv platsannons

Studievägledare (vikariat) i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-06-20

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Matematiska institutionen bedriver forskning, forskarutbildning och grundutbildning inom ett brett spektrum av matematik, tillämpad matematik och statistik. Antalet anställda är cirka 120. Den administrativa gruppen består av åtta personer. Institutionen har tre forskningsprogram: analys- och sannolikhetsteori, algebra och geometri, tillämpad matematik och statistik.

Arbetsuppgifter: Studie- och karriärvägledning för studenter på kandidat- och masterprogram i matematik inklusive inkommande utbytesstudenter samt studenter på ämneslärarprogrammet i matematik. Ämnesstudievägledning i matematik inom grundutbildningen. Behörighetsbedömning i samband med antagning. Uppföljning av resultat på kandidat- och masterprogram. Administration av utbytesverksamheten vid institutionen. Tjänsten innefattar arbete i studieadministrativa system t ex LADOK, NyA, Studentportalen och MoveOn.

Kvalifikationskrav: Relevant högskoleexamen eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Mycket god förmåga att kommunicera på svenska och engelska både skriftligt och muntligt. Du är noggrann, ansvarstagande, engagerad och trivs i en rådgivande roll.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Särskilt meriterande är erfarenhet av arbete med studievägledning inom universitet/högskola samt erfarenhet av relevanta studieadministrativa system. Högskolestudier i matematik.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Intervjuer kan komma att ske före ansökningstidens utgång.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-01-31.

Anställningens omfattning: 100 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Prefekt Warwick Tucker, tel 018-4713318, e-post warwick.tucker@math.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 9 augusti 2019, UFV-PA 2019/2220.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej