Inaktiv platsannons

Beräkningsingenjör mekanisk hållfasthet i Finspang

Siemens Financial Services is a global financing company within the Siemens Group. We create modern and flexible financing solutions for our partners and customers and we want you to help us!

Om tjänsten


Beräkningsingenjör - mekanisk hållfasthet


Följ med på vår resa in i framtiden #FutureMakers#Siemens

Bli del av en öppen och dynamisk arbetsplats där professionell och personlig utveckling står högt på agendan. Genom att göra hållbara energilösningar mer kostnadseffektiva, utveckla ny teknik för framtidens smarta industri och elektrifiera person- och godstransporter gör vi verklighet av vår vision om en hållbar värld.



Till Siemens Industrial Turbomachinery AB i Finspång söker vi nu en Beräkningsingenjör - mekanisk hållfasthet.

Vi söker nu en beräkningsingenjör till ”Structure- och layout”-gruppen till R&D’s avdelning för Mekanisk installation. Gruppen arbetar med kringsystemen till medelstora gasturbiner samt förvaltar och utvecklar standardiserade lösningar för både kraftgenerering och olja- & gasmarknaden. 

Gruppen Structure & Layout ansvarar för bottenramar, tunga lyft, installationsdetaljer, externa plattformar och generella uppställnings-layouter. 

Avdelningen är en del av en global organisation där det finns motsvarande avdelningar i andra länder. Det innebär att vi deltar i olika globala initiativ där vi samarbetar med våra utländska kollegor.


Utmaningen: 

  • Du ska vara intresserad av produktutveckling och av att lösa tekniska problem i våra simuleringsverktyg men även utveckla nya lösningar för att effektivisera arbetet framåt.
  • Du kommer att arbeta i en miljö med utmanande arbetsuppgifter där du ska leverera resultat i utvecklingsprojekt men även som teknisk expertis inom hållfasthet till sälj- och orderorganisationen.
  • Du kommer att samarbeta internt inom gruppen samt med andra discipliner och bidra med ditt tekniska kunnande i utvecklings- och underhållsprojekt.
  • I samarbete med konstruktörerna ska du aktivt bidra till att de tekniska lösningarna är och blir kostnadseffektiva och kvalitetssäkrade, samt följa marknadens krav och önskemål.
  • Du kan ta till sig nya länders normer avseende lokala byggregler för kraftanläggningar både onshore och offshore.
  • Att vara med och utveckla ny metodik inom området för att t.ex. förfina våra beräkningsmodeller.

Vem är du? 

  • Du har en högskole/civilingenjörsexamen inom maskinteknik, bygg eller motsvarande med inriktning mot hållfasthet och några års erfarenhet inom beräkningar.
  • Du ska ha erfarenhet av att arbeta med olika typer av simuleringsverktyg såsom Ansys, Nastran, Matlab. Erfarenhet av Altair Hyperworks/Simulia Abaqus anses meriterande. 
  • Om du har tidigare beräkningserfarenhet från turbin-, anläggnings- eller processindustri-relaterad verksamhet är detta också meriterande.
  • Du behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift.
  • Du är strukturerad och ordningsam i ditt sätt att arbeta och du klarar av att bedriva flera projekt parallellt.
  • Du är noggrann och metodisk i ditt arbetssätt, kan analysera och kritiskt bedöma beräkningsresultaten
  • Du är innovativ och trivs i en utvecklande miljö där vi arbetar med att ta fram nya produkter och lösningar

Ansökan

Tveka inte - ansök idag siemens.se/jobb jobbref.nr. 117747 senast den 25 augusti 2019.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Finspang
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej