Inaktiv platsannons

Programstudievägledare, internationella masterprogram i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-06-24

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för informationsteknologi har en ledande position inom såväl forskning som utbildning på alla nivåer. Institutionen har i dag ca 280 anställda varav 120 lärare och 110 doktorander. Drygt 4000 studenter läser en eller flera kurser vid institutionen varje år och ett 30-tal forskargrupper är kopplade hit. Mer info: 

Ansvar

Som programstudievägledare ingår du i institutionens administrativa enhet som leds av en administrativ chef. Det är den administrativa chefen som har personalansvaret för enheten, men som programstudievägledare kommer du även att ha ett nära samarbete med Utbildningsprefekten. I den administrativa enheten arbetar för tillfället ca 16 personer med HR, ekonomi, kursadministration mm. I anställningen ingår tre huvudsakliga uppgifter, att koordinera institutionens studievägledning, att hantera löpande studievägledning för studenter på institutionens internationella masterprogram samt att utföra administrativa uppgifter kopplade till den löpande studievägledningen. Du kommer också att hantera studievägledning av internationella studenter som inte är knutna till ovanstående program.

Arbetsuppgifter

Som programstudievägledare fungerar du främst som ett stöd för studenter och programansvariga, men utför även administrationen kring internationella studenter i nära samarbete med kursadministratörerna vid institutionen. Du utgör även ett stöd för lärare vid institutionen. Det kan innebära att du ge vägledning, ämnesrelaterad och annan, till studenter, samt upprätthåller deras individuella studieplaner, bistår dem i kontakter med andra myndigheter som t ex migrationsverket och UHR. Du bistår kursadministratörerna vid institutionen och antagningsenheten med behörighetsbedömningar och studieavgiftshantering, programansvariga med uppföljning av enskilda studenter och studentgrupper samt medverkar i marknadsförings-, rekryterings- och informationsinsatser, etc. Du koordinerar institutionens studievägledargrupp, är adjungerad i programråd samt deltar i olika interna grupper som hanterar olika aktiviteter inom institutionen såsom grundutbildning, masterprogramkoordination, administration, etc. Du förväntas också delta i relevanta grupper inom fakulteten och universitetet.

Då arbetet med studievägledningen för internationella masterstudenter varierar i intensitet över året förekommer arbetstoppar. Du bör därför ha god förmåga att strukturera arbetet, kunna prioritera och hantera perioder av hög arbetsbelastning. På motsvarande sätt förekommer perioder av en betydligt lägre arbetsbelastning. Under dessa perioder kan arbetsuppgifter av annan karaktär än studievägledning komma ifråga, tex administrativa uppgifter, chefsstöd eller utredningsuppdrag. Dessa arbetsuppgifter beslutas i dialog med prefekt, utbildningsprefekt och administrativ chef.

Kvalifikationskrav

För befattningen relevant högskoleexamen eller annan kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. IT-kompetens är nödvändig för att kunna ge ämnesrelaterad vägledning. Erfarenhet av vägledning för internationella studenter. God förmåga att uttrycka sig i tal, både i enskilda samtal och inför större grupper, och skrift på svenska och engelska.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi söker en person med intresse och engagemang för olika kulturer, som har god analytisk och strategisk förmåga, har god förmåga att planera och organisera/strukturera sitt arbete samt förmåga att samarbeta och utveckla nätverk.

Önskvärt och/eller meriterande i övrigt

Erfarenhet av handläggning och administration förknippade med denna typ av uppdrag är meriterande.

Uppsala universitet har ambitionen att främja jämställdheten genom en jämnare könsfördelning. Flertalet anställda inom denna kategori är kvinnor varför vi gärna ser manliga sökande till anställningen.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: September 2019 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av Elizabeth Neu Morén, administrativ chef, 018-471 1013, 

Välkommen med din ansökan senast den 15 juli 2019, UFV-PA 2019/2297

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej