Inaktiv platsannons

Forskningsassistent, Institutionen för freds- och konfliktforskning i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-06-26

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för freds- och konfliktforskning grundades 1971 med syftet att bedriva forskning och erbjuda utbildning inom området fred- och konfliktstudier. Institutionen är idag en ung, dynamisk och internationell arbetsplats med ca 80 medarbetare och ca 300-400 studenter från hela världen. Mer om institutionens verksamhet finns på .

Till institutionen och till nedan projekt, söker vi nu efter en forskningsassistent.

Projektbeskrivning
Projektet påbörjas den 1 juli och är i sin helhet totalt 1,5 år. Projektet är på uppdrag av försvarsmakten och har fokus på konflikt och kön. Projektet som helhet innefattar att skriva tre delrapporter inklusive rekommendationer och utbildningsmaterial.

Syftet med projektet är att ge högre beslutsfattare ökad förståelse och konkretisera militärens ansvarsområde och roll inom kvinnor, fred och säkerhetsområdet. Projektet ska med analyser av data och information, bidra med en strukturerad sammanställning av existerande systematisk forskning och policymaterial, rörande effekterna av väpnad konflikt och kris för mäns och kvinnors säkerhet och påverkansmöjligheter, utifrån relevans för strategisk organisationsutveckling inom säkerhetssektorn.

Arbetsuppgifter:
Den viktigaste uppgiften som forskningsassistent i detta projekt är att bidra med underlag till forskningssammanställningarna samt bidra till insamling och analys av empiriskt underlag så som statistik och kvalitativ information. Rollen inkluderar också arbete med att förbereda workshops och möten samt sammanställning av intervjuer och mötesanteckningar. Forskningsassistenten assisterar ansvarig projektledare, samordnar de olika delarna i projektet och arbetar med projektadministration.

Kvalifikationskrav:

Önskvärt/meriterande i övrigt:

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2019-08-01 eller så snart som möjligt.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2019-12-31.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av:
Helena Millroth; helena.millroth@pcr.uu.se, Susanne Olsson; susanne.olsson@pcr.uu.se, eller via info@pcr.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 19 juli 2019, UFV-PA 2019/2038.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej