Inaktiv platsannons

Kvalificerad administratör i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-06-25

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

SciLifeLab är ett samarbete mellan fyra universitet i Stockholm och Uppsala: Karolinska Institutet, KTH, Stockholms universitet och Uppsala universitet. Centret kombinerar avancerad teknik med ett brett kunnande inom translationell medicin och molekylär biovetenskap. SciLifeLab har från 2013 ett uppdrag från regeringen att verka som infrastruktur för att stödja forskare nationellt samt vara ett internationellt ledande centrum för storskaliga analyser inom molekylära biovetenskaper ämnat för forskning inom hälsa och miljö. 

Tjänsten ligger inom den avdelning som arbetar med lednings- och verksamhetsstöd för SciLifeLabs nationella uppdrag (Operations Office), med medarbetare både i Solna och Uppsala. Anställningen ligger formellt vid Administrativt centrum för SciLifeLab i Uppsala, där merparten av arbetet utförs. Vissa dagar förläggs arbetet till SciLifeLabs lokaler nära Karolinska Institutet i Solna.

Vi söker dig som är nyfiken, vill förstå andras behov och perspektiv och som gärna delar med dig av din kunskap för att du ser att det skapar bäst förutsättningar för verksamheten. Du har förmåga att se möjligheter till förändring och förbättring i vardagen för att effektivisera och förenkla, samt har god känsla för vikten av tydlig och informativ kommunikation. Du är en given lagspelare som hjälper till där det behövs och får snabbt en god blick av helheten för att se vad som behövs göras. Du är van vid att ha engelska som arbetsspråk och har mycket god känsla för hur språket används i olika miljöer och situationer. 

Arbetsuppgifter

Vi söker en kvalificerad administratör som utgör en resurs för verksamheten inom SciLifeLab. I dina arbetsuppgifter ingår att stödja betydande funktioner inom SciLifeLabs uppdrag. Det gäller både uppdraget som nationell infrastruktur och för den lokala verksamheten vid Uppsala universitet. I arbetet ingår bland annat administration av våra interna datasystem, t ex Projectplace, Stratsys och diverse formulärverktyg, samt ansvara för att informationshantering vid avdelningen sker enligt gällande lagkrav. Det kan gälla att hantera behörigheter och avtal, inhämta input från användare i arbetsgruppen och se till att relevant information finns tillgänglig. Du kommer att arbeta med flera olika administrativa system, som kontinuerligt utvecklas, vilket ställer krav på̊ stor flexibilitet samt stor aktuell kunskap att arbeta i digitala miljöer.

Du kommer att administrera SciLifeLabs fortbildningspaket och seminarier, inklusive bokning av resor och logi, samt uppdatera webbsidor med relevant information. I tjänsten ingår även administrativt stöd till föreståndaren, förbereda agendor och ta minnesanteckningar vid interna möten. Rollen är dynamisk och kan förändras med SciLifeLabs utveckling som nationell resurs och arbetsuppgifter kan därmed förändras eller tillkomma.

Kvalifikationskrav

Universitetsutbildning eller eftergymnasial utbildning inom område som av arbetsgivaren bedöms som relevant och likvärdig. Dokumenterad erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete och administration av mjukvarusystem. God organisationsförmåga och ett strukturerat och pedagogiskt arbetssätt, samt en förmåga att arbeta självständigt. Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Meriterande

Arbete inom universitetsvärlden eller annan statlig myndighet. Erfarenhet inom tekniska- och juridiska aspekter av informationssäkerhet. Tidigare erfarenhet av kursadministration. Arbete med administrativa system så som Projectplace, Stratsys, Time Edit och Raindance.

Då arbetet innebär många och täta kontakter med olika intressenter kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du initiativtagande, flexibel och självgående. Du arbetar målfokuserat och gillar resultat. Du har servicekänsla, är social och utåtriktad och har lätt för att skapa förtroende i dialog med andra.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast möjligt enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100%.

Upplysningar om anställningen lämnas av: jenny.alfredsson@scilifelab.uu.se, maria.backstrom@scilifelab.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 12 augusti 2019, UFV-PA 2019/2313

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej