Inaktiv platsannons

Applikationsspecialist till Axfood IT i Stockholm

Om tjänsten

Axfood är Sveriges näst största aktör inom dagligvaruhandeln. Visionen är att bli ledande inom bra och hållbar mat.
Är du redo att ta plats inom Axfoodkoncernen, där kunden alltid står i centrum?

Axfood IT, Pris & sortiment, befinner sig just nu i en expansiv fas och söker nu en person till team Pris & kampanj samt en person till team Artikel & sortiment.

Vi har köpt en ny plattform, SAP CAR, som är basen i vår nya utveckling tillsammans med applikationer som CAR-PMR, SAP APL med flera. Det är även inom detta område som SAP kommer att driva mycket framtida utveckling. Mycket fokus blir på att uppgradera/byta ut många av våra befintliga lösningar inom merchandising och att möta nya behov.

 

Som Applikationsspecialist kommer du att fungera som expert inom ditt ansvarsområde och som den mycket viktiga länken mellan affärsverksamhet och utvecklare. Du kommer att arbeta med att analysera krav, specificera, konfigurera och testa systemet i samband med vidareutveckling och förvaltning. Arbetet bedrivs i nära samarbete med affärsverksamheten inom samtliga enheter inom Axfood i såväl projekt som i löpande utveckling i förvaltningsrollen. Utveckling drivs både efter vattenfallsmodellen och som agila scrum team.

 

Bland de spännande utmaningar som väntar dig i denna roll är att medverka i utvärdering, upphandling och införande av nya system/komponenter/applikationer såväl som att förvalta befintliga system i samarbete med dina kollegor.

Det här får du göra
  • Agera expert inom utvalda delprocesser på de komponenter, applikationer och system som används
  • Analysera och lösa incidenter och problem
  • Arbeta proaktivt med systemförvaltning och releaseplanering
  • Medverka i större koncernprojekt och ansvara för mindre projekt.
Det här förväntar vi oss
  • Systemvetare eller liknande utbildning
  • Erfarenhet inom detaljhandel och speciellt inom sortimentarbetet
  • SAP-kompetens inom MM och SD samt om möjligt IS-Retail.
  • Erfarenhet från support och/eller systemförvaltning
  • Erfarenhet från arbete i projektform
  • Stark förmåga att självständigt driva krav från analys till driftsättning
  • God kunskap om integrationerFlytande svenska och engelska i tal och skrift

 

Det är meriterande om du har

  • Erfarenhet inom SAP Retail
  • God förståelse för molntjänster och integration mot dessa
  • Erfarenhet inom agila utvecklingsmetoder


Som person ser vi att du är initiativrik och drivande i ditt arbete. I denna roll är det viktigt att du är öppen och tydlig i din kommunikation samt har lätt för att samarbeta med andra. Du trivs även med att arbeta på ett välstrukturerat och noggrant sätt. För att trivas i rollen är även din analytiska förmåga av central betydelse.

 

Bli en av oss

Axfood är företaget där vi tillsammans skapar inspirerande och tydliga matkoncept i både egenägd och handlarägd regi. Som applikationsspecialist kommer du vara med och bidra till utveckling och förvaltning i linje med Axfoods övergripande affärsstrategi. Är du redo att ta plats inom Axfoodkoncernen, där kunden alltid står i centrum?

Axfood IT AB utvecklar, förvaltar och tillhandahåller både egenutvecklade system och standardsystem till alla bolag inom Axfoodkoncernen. I detta ingår att arbeta med alla IT-relaterade frågor från daglig drift till mångåriga IT-strategier. På Axfood IT arbetar vi mycket nära verksamheten och är därmed en stark samarbetspartner med stor verksamhetskompetens. Vi har en spännande framtid med systembyten där vi kommer att arbeta med framtida systemlösningar och även ett antal molnlösningar.

Utveckling Pris & Sortiment är en avdelning inom Axfood IT om drygt 15 personer med roller som Förvaltningsledare, Systemansvarig, Applikationsspecialist, Testledare och Lösningsarkitekt. Vi ansvarar för huvudprocess Pris & Sortiment som omfattar egna märkesvaror, produktutveckling & underhåll, taktiska & strategiska inköp, masterdata, sortimentstyrning, avtal, kampanj samt prissättning till butik och konsument.

Kompetensutveckling och karriär

Vi är ett företag i ständig utveckling och vi arbetar medvetet och långsiktigt tillsammans med dig för att du ska utveckla din kompetens. För rätt person finns goda möjligheter att utvecklas hos oss samt goda möjligheter att kombinera arbete och barn/familj.

Mångfald

Vi har branschens tuffaste mål för mångfald. För oss är mångfald en affärsmöjlighet. Medarbetarnas breda kunskaper i språk, högtider och mathjälper oss att spetsa vårt kunderbjudande. Vi har kommit långt men vi vill bli ännu bättre och välkomnar en mångfald av sökande till alla våra tjänster.

 

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Restaurang, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Detaljhandel | Restaurang | Deltidsjobb