Inaktiv platsannons

Junior Strategisk Inköpare i Solna

Vi är en av de största kedjorna inom dagligvaruhandeln med tusentals butiker runt om i Europa. Vi öppnade våra första butiker i Sverige under 2003 och har sedan dess ständigt utmanat de etablerade kedjorna och sänkt matpriserna. Varje vecka väljer hundratusentals svenskar att handla smart när de går till någon av våra drygt 180 butiker runt om i Sverige.

Om tjänsten

Din roll

Hos oss får du en spännande möjlighet att växa och utvecklas in i rollen som inköpare. I takt med att du lär dig arbetet får du ett större ansvar och mer utmanande uppgifter att hantera. Inledningsvis kommer du att lära dig mer om vår organisation och våra arbetssätt. Under handledning av en erfaren inköpare får du steg för steg lära dig mer om inköpsprocessen. Du kan se fram emot en roll där du är med och påverkar vad människor ska ha på matbordet och du kommer tidigt få mycket ansvar.

Som fullfjädrad inköpare kommer du självständigt att driva och utveckla sortimentet och  kvalitetsarbetet för ett eget produktområde. Det innefattar såväl att vidareutveckla det befintliga sortimentet, som att utveckla nya produkter i sortimentet. Genom ett nyfiket öra mot omvärlden håller du koll på rådande trender inom mat och arbetar med fokus på att våra kunder ska känna sig nöjda med vårt utbud i butikerna.

I rollen deltar du också i kontakten med våra leverantörer. Du deltar i förhandlingar, söker nya leverantörer samt utvecklar relationerna med de befintliga. Som junior strategisk inköpare hos oss är du delaktig i alla steg i inköpsprocessen och arbetar mot klart definierade kvalitets- och lönsamhetsmål. Rollen innebär dessutom att du är delaktig i framtagandet av kort- och långsiktiga inköpsstrategier.

 
Din bakgrund

Vi söker dig som har en lika stor passion för mat som för att göra goda affärer. Då du kommer att tillbringa mycket tid i köket och provsmaka matvaror så är det givetvis en förutsättning att du, liksom vi, älskar mat!

I grunden har du en akademisk examen med mycket goda resultat, gärna som civilekonom eller civilingenjör. Vi ser också att du har ett till två års erfarenhet från en liknande roll. Med fördel har du erfarenhet av att arbeta med inköp inom dagligvaruhandeln / FMCG.

Som person är du driven, har en mycket god känsla för affärer, är flexibel och har en mycket stark kommunikativ och analytisk förmåga. Du har en hög ambitionsnivå och har lätt för att arbeta i team. Det är meriterande om du har tidigare förhandlingsvana. Du kommer att ha många internationella kontakter och det är därför viktigt att du har goda kunskaper i engelska och svenska. Kunskaper i tyska är starkt meriterande.

 
Vad vi erbjuder

För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs - på alla sätt. Vi erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av våra värdeord: engagemang, ansvar, smart och tillsammans. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare i deras utveckling. Det är därför glädjande för oss att vi kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter inom Lidl-gruppen, både i Sverige och internationellt.

Som anställd på Lidl omfattas du av kollektivavtal för tjänstemän mellan Svensk Handel och Unionen/Akademikerförbunden. Du är placerad vid vårt huvudkontor i Solna till och med år 2020 då vi flyttar till Barkarby.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Solna | Detaljhandel | Heltidsjobb (förstajobb)