Inaktiv platsannons

Strategisk inköpare i Sundsvall

SCA's mission, vision and core values are important tools in creating a company in which employees are united by common goals and in a shared ambition. Our core values are respect, excellence and responsibility.

Om tjänsten

Strategisk inköpare

Är du resultatorienterad och har erfarenhet av kvalificerat inköpsarbete – då kanske detta är din nya utmaning! SCA Sourcing & Logistis är inne i ett expansivt skede och i syfte att öka kvaliteten och minska kostnaderna för våra upphandlingar behöver vi nu förstärka vår organisation med en strategiska inköpare inom kategorin Teknik/Underhåll med lokalisering i Piteå, Umeå eller Sundsvall. Varmt välkommen med din ansökan!

Din nästa utmaning

I inköpskategorin Teknik/Underhåll ingår bland annat strategiska inköparroller inom investeringar, underhållstjänster, underhållsmaterial samt inköpssupport gentemot SCAs olika affärsenheter. I rollen som strategisk inköpare finns ett stort kommersiellt fokus på avtal, förhandlingar och leverantörsansvar för leverantörer som är knuta till inköpskategorin.

Tillsammans med dina kollegor inom kategorin och varugruppsteam bestående av nyckelpersoner från olika affärsenheter utvecklar ni tillsammans lämpliga inköpsstrategier samt standardiserade processer för att effektivisera inköpen och försörjningen till affärsgruppens verksamheter.


I arbetet ingår förutom kommersiella förhandlingar och avtalsansvar bl. a. uppföljning av kostnads-, och marknadsutveckling, leverantörskvalificeringar, leverantörsrevisioner samt volymallokering. Du kommer att arbeta nära underhåll och driftsorganisationerna samt övriga inköpskollegor på de olika SCA enheterna för att optimera processer och kostnader. Arbetet sker med ett affärsmässigt fokus och i enlighet med SCAs policys och riktlinjer. Tjänsten innebär resande och placeringsort är på någon av SCAs större industrianläggningar, Piteå, Umeå eller Sundsvall. Ange i din ansökan vilken ort du är intresserad av.

Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk utbildning (Civilingenjör/Civilekonom) eller motsvarande kunskap samt erfarenhet av kvalificerat inköpsarbete, gärna från tillverknings- eller skogsindustrin. Du är en skicklig förhandlare och är van att upprätta komplexa avtal. Vi vill också att du har vana av arbeta i projektform samt gillar att leda och driva förändringsarbete. Vidare är du en van datoranvändare med goda kunskaper i dataanalys och du kommunicerar obehindrat på svenska likväl som på engelska.


Som person tror vi att du är resultatorienterad, drivande och noggrann. Du har lätt för att bygga samt bibehålla relationer både externt och internt. Vi tror också att du är förtroendeingivande och trivs med att leda arbetsgrupper i rollen som projektinköpare. Det är också viktigt att du har en mycket god analys- och problemlösningsförmåga samt ett strukturerat arbetssätt. Din personlighet samspelar med SCAs kärnvärden: Respekt, Högklassighet och Ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Här erbjuds du en utmanande och intressant roll i en organisation som präglas av god stämning samt ett öppet och prestigelöst förhållningssätt. Hållbarhet, innovation och omtanke genomsyrar allt vi gör inom SCA och därför är vi intresserade av individer som vill göra skillnad och vågar tänka nytt. På SCA bryr vi oss om dig som anställd. Vi strävar efter en hälsosam arbetsmiljö som ger dig förutsättningar för ett hållbart och roligt arbetsliv, oavsett var du är i livet.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sundsvall
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Sundsvall | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)