Inaktiv platsannons

Gruppchef för Projektledare Motormonteringen i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

På Scanias motormontering fokuserar vi på att skapa en kultur och struktur som många vill arbeta och växa i. Vi har ett tvåfaldigt lean-system som gör oss framgångsrika i att montera, prova och måla motorer till lastbilar, bussar samt industri- och marinmotorer för hela Europaproduktionen. Vi står inför spännande utökningar av produktionen då vi för tillfället växer kraftigt till följd av stora produktintroduktioner.

Just nu söker vi en chef som ska leda och utveckla en grupp med mycket erfarna projektledare för produktintroduktioner. Delar av gruppen har tidigare själva varit chefer. Gruppen som helhet har kommit långt i sin utveckling av individuella ledaregenskaper.

Arbetsuppgifter.
Som gruppchef för projektledarna styr du gruppens verksamhet och utveckling och ingår i teknikorganisationens ledningsgrupp. Ledningsgruppen har ett unikt samarbete och stöttar varandra i både ledarskaps- och processfrågor.

För oss är det viktigt med öppenhet, prestigelöshet och att ha roligt på jobbet.
Du kommer att arbeta med att utveckla gruppmedlemmarnas ledaregenskaper. Vidareutveckling av våra processer för att ytterligare förbättra ergonomin, kvaliteten och kostnaden i våra produktintroduktioner är en viktig del av ditt uppdrag.  För att göra det krävs ett närvarande ledarskap med fokus på kontinuerlig feedback och coachning för att få en välmående grupp.
Ett nära samarbete med flera tvärfunktioner som tex R&D och Inköp är viktigt för att kunna prioritera och leda verksamheten mot våra gemensamma mål.

Du ansvarar även för att:

  • representera motormonteringen i styrgrupper
  • vid behov ersätta teknikchefen för globala produktintroduktioner vid tex presentationer eller beslutsmöten
  • planera, leda och följa upp investeringar för produktintroduktioner
  • projektledarna genom sina projektteam påverkar produktens- och verktygs-/processutformning för en störningsfri produktintroduktion
  • säkerställa gruppens kompetens och kompetensutveckling
  • coacha projektledarna i att agera självständigt i sina projektgrupper samt coacha dem i deras utvecklingsplan och karriär

Din profil
För att lyckas i detta uppdrag är det viktigt att du ska kunna se till helheten men inte dra dig för att för att sätta dig in i detaljer. Ett gott samarbete med funktioner både inom och utanför motormonteringen är av yttersta vikt, det är därför viktigt att du har god samarbetsförmåga och uppskattar tvärfunktionellt arbete. Vi har ansvar att föra talan för motormonteringen i Sao Paulo och samarbetar med MAN och Navistar.

Vi ser att du tidigare har chefserfarenhet och kunskap i Lean är meriterande. Vi ser också att du har ett stort intresse för människor, ledarskap, struktur och vill inspirera, motivera och stödja andra att nå uppsatta mål.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett ledarskapsmässigt och tekniskt inspirerande uppdrag i en mycket dynamisk och framåtsträvande miljö.
Lean för tjänstemannaprocesser samt utveckling av en god psykosocial arbetsmiljö är ett särskilt fokusområde för oss på Motormonteringen där vi vill att du bidrar.

Ytterligare information
För mer information om tjänsten, kontakta Global Teknikchef Peter Ullerfors, 08-55351125

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej