Inaktiv platsannons

Projektcontroller till  Scanias transmissionsmontering i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vill du vara med på en spännande resa i en organisation där det händer mycket? Då kan det här vara något för dig!

Transmissionsmonteringen kommer några år framöver hantera flera stora projekt. Vi behöver därför stärka upp bemanningen på ekonomiavdelningen med en projektcontroller.

Scanias transmissionsmontering befinner sig i ett skede med många spännande utmaningar och förändringar. Här monteras, provas och målas Scanias huvudsakliga produktion av axlar och växellådor. I dagsläget är vi ca 1000 medarbetare och har nyligen påbörjat resan inför introduktionen av nya axel- och växellådsvarianter.

Scania är idag en del av TRATON och därmed en viktig spelare tillsammans med MAN i Volkswagens globala satsning inom segmentet för tunga transporter. För Scanias transmissionsmontering innebär detta samarbete initialt att en verksamhet som tidigare bedrivits in house nu ska integreras med MAN, något som innebär nya spännande arbetssätt för både individ och företag.

Vill du arbeta med hållbara och effektiva transportsystem?

Som projektcontroller har du ansvar för att stödja projekten med analyser, kalkyler och uppföljning av både produktionskostnaden och investeringar. Du bidrar aktivt till projektets verksamhetsstyrning och hjälper till att säkerställa långsiktig effektivitet samt att uppsatt målbild implementeras.

Vi på ekonomiavdelning för transmissionsmonteringen arbetar tätt med ekonomiavdelningen på transmissionstillverkningen. Totalt är tre personer och har ansvar för verksamhetsstyrning och redovisning av transmissionsmonteringen i Södertälje. Avdelningen jobbar målmedvetet med att stödja och utmana den operativa verksamheten och drivs dagligen av ambitionen att öka den egna kvalitén och effektiviteten med hjälp av Scanias produktionssystem.

I arbetsuppgifterna ingår att:

  • Stödja projektverksamheten med ekonomisk uppföljning
  • Upprätta uppföljningsstruktur för projektet
  • Analyser, kalkylering, prognostisering av omkostnad och investering
  • Presentera och kommunicera kostnadsutveckling i givna projektform.
  • Följa ekonomiska regelverk och mål
  • Vara det ekonomiska gränssnittet mellan enhet och projektkontor/ledning.

Din profil

Du är civilekonom och/eller civilingenjör med ekonomiinriktning (t.ex. industriell ekonomi).

Du har under ett par års tid arbetat i rollen som business/project controller och nu är redo att ta nästa steg i din karriär.

Meriterande om du har erfarenhet av att ansvara för den finansiella delen av projekt. 

Vi söker dig som har stort driv och ambitionen att på ett tydligt och vant sätt kunna leverera och kommunicera det ekonomiska stödet för projektet. Du är analytisk, noggrann och har förmågan att driva frågor och processförbättringar självständigt. Strukturerad och flexibel är två andra ord som beskriver dig väl. 

Du är en van användare av Microsoft Excel och Power Point samt behärskar engelska i både tal och skrift.

Du blir en viktig del av Scania – Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar “The Scania Way” och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida.
 

Ta reda på mer!

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Vill du veta mer, hör av dig till Tarcisio Kozilek, Ekonomichef DT Transmission Assembly, + 46 73-961 56 71. Intervjuer kommer att ske löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt via angiven länk.

Publicerad den

16-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej