Inaktiv platsannons

Ansvarig konstruktör för Mellanspänningsutrustning i Finspang

Siemens Financial Services is a global financing company within the Siemens Group. We create modern and flexible financing solutions for our partners and customers and we want you to help us!

Om tjänsten

Elkraftskonstruktör till R&D

Följ med på vår resa in i framtiden #Siemens

Bli del av en öppen och dynamisk arbetsplats där professionell och personlig utveckling står högt på agendan. Genom att göra hållbara energilösningar mer kostnadseffektiva, utveckla ny teknik för framtidens smarta industri och elektrifiera person- och godstransporter gör vi verklighet av vår vision om en hållbar värld.

Till vår utvecklingsavdelning söker vi nu en teknikområdesansvarig inom mellanspänning. Inom detta teknikområde får du möjlighet att arbeta med generatorer och dess skyddssystem och kring utrustning.

På utvecklingsavdelningen arbetar vi övergripande med kringsystem till medelstora gasturbiner för kraftgenerering och mekanisk drivning. Våra kunder finns inom kraftbolag och industrier, men vi arbetar även på olja och gasmarknaden.

För oss är det viktigt att du trivs och har roligt på jobbet och kommer därför att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas hos oss tror vi att du är en teamspelare som brinner för teknik, utveckling och är intresserad av att skapa kontakter både internt och externt.

Vidare utvecklar och förvaltar vi standardiserade lösningar för våra produkter. Inom el arbetar vi inom två områden, lågspänning och mellanspänning. Vi ansvarar för all el som ingår i de olika hjälpsystemen på våra turbiner som exempelvis installationsdetaljer, kontrollskåp, ställverk, omriktardrifter, generator och skyddsutrustningar. 

Utmaningen:

·       

  • Delta i utvecklings- och underhållsarbete/projekt med avseende på produktstandard, tekniska lösningar och funktioner, både lokalt och globalt. 
  • Samarbeta internt inom gruppen samt med andra discipliner och bidra med ditt tekniska kunnande i utvecklings- och underhållsprojekt, samt planera för införande av framtida teknik.
  • Aktivt bidra till att de tekniska lösningarna är och blir kostnadseffektiva och kvalitetssäkrade, samt följer marknadens krav och önskemål.

Vem är du?

  • Du har en högskoleingenjörsexamen inom elkraft, gärna med inriktning mot mellanspänning, med minst fem års erfarenhet, gärna av generatorer. Alternativt är du gymnasieingenjör med lång erfarenhet som vi sammantaget bedömmer likvärdig.
  • Du är strukturerad med förmåga att koordinera ditt arbete och du klarar av att bedriva flera projekt parallellt med dess tidsramar.

  • Du måste behärska svenska och engelska väl i både tal och skrift, då du kommer att hantera både interna och externa kontakter.

Ansökan

Tveka inte – skicka in din ansökan via , id nr 118190 senast 2019-09-20.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Finspang
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej