Inaktiv platsannons

Enhetschef Trafiksäkerhet järnväg i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Enhetschef Trafiksäkerhet järnväg. Vi vill ha din ansökan senast den 18 augusti.

Vill du arbeta som Enhetschef Trafiksäkerhet Järnväg i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Arbetsuppgifter

För en erfaren ledare finns nu möjlighet att leda ett team av ledande experter och specialister inom trafiksäkerhetsområdet. För dig som drivs av att bygga team i en föränderlig miljö är det här en mycket spännande roll.

Rollen som enhetschef är placerad i vårt verksamhetsområde Planering och inom avdelningen Transportkvalitet. Avdelningen har två enheter för trafiksäkerhet varav den lediga rollen finns på enheten Trafiksäkerhet Järnväg. Enheten levererar expertkunskap inom trafiksäkerhet på järnväg kopplat till de transportpolitiska målen samt halveringsmålet där vi ska minska antalet döda på järnvägen med 50 %. Enhetens medarbetare arbetar bland annat också med olycksutredningar samt identifierar behov, brister och tillståndsförändringar i järnvägssystemet. En stor del i såväl ditt som medarbetarnas arbete är att samverka såväl internt som externt. Enheten som idag består av ett trettiotal medarbetare har kommit långt i utvecklingen av arbetssätt inom trafiksäkerhetsområdet.

Som ledare är ditt uppdrag att utveckla denna verksamhet vidare och fortsätta skapa förutsättningar för god framdrift i trafiksäkerhetsfrågorna. En av utmaningarna ligger i att prioritera och skapa en struktur för den mängd förfrågningar som kommer till enheten, samt säkerställa att projekt avslutas på ett framgångsrikt sätt.

Som enhetschef sitter du i ledningsgruppen för avdelning Transportkvalitet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • har högskole- eller universitetsexamen (minst 180 hp eller motsvarande) inom relevant område alternativt utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig chefserfarenhet
  • har järnvägskunskap
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du:

  • har goda kunskaper inom trafiksäkerhetsområdet
  • har erfarenhet av att arbeta med organisationsutveckling och ständiga förbättringar

För rollen som enhetschef söker vi dig som är en duktig förändringsledare och arbetar med ett tydligt strategiskt perspektiv. Ditt ledarskap kännetecknas av stabilitet, resultatfokus och driv. Du är trygg i din ledarroll och har god förmåga att skapa struktur samtidigt som du kan gå in i en coachande roll när det krävs. Som ledare har du god förmåga att bedöma vilka initiativ som går i linje med verksamhetens uppdrag och du är duktig på att leda projekt och initiativ i mål.

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Intervjuer för denna tjänst kan komma att ske 9-10 september på Trafikverkets kontor i Solna Strand.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-08-18

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej