Inaktiv platsannons

Specialist informationssäkerhet i Kristianstad

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Specialist informationssäkerhet. Vi vill ha din ansökan senast den 19 augusti.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra till att säkra den digitaliseringsresa som pågår.

Arbetsuppgifter

I tjänsten som specialist inom informationssäkerhet kommer du bland annat att arbeta med informationssäkerhetsanalyser och förvaltning av våra styrande och stödjande dokument i vårt ledningssystem för informationssäkerhet. Du kommer också att vara att en viktig del i arbetet med att vidareutveckla myndighetens certifiering enligt ISO 27001.

Vi tror att du som söker har en fallenhet att inventera och analysera säkerhetsrisker och åtgärder samt vill vara med och bygga vidare organisationens säkerhetsmedvetande. Din roll blir att arbeta proaktivt och reagera på nya hotbilder, sårbarheter och andra händelser inom informationssäkerhetsområdet.

Vi arbetar även med metodutveckling, utredningar och dispensberedning, samt satsar på utbildnings- och informationsinsatser inom området. Andra uppgifter som kan förekomma i tjänsten är till exempel att följa upp att informationssäkerhetsarbetet fungerar i linje med Trafikverkets riktlinjer samt stödja hantering av avvikelser.

För att lyckas i vårt uppdrag krävs fortlöpande omvärldsbevakning inom informationssäkerhetsområdet, tillsammans med andra relevanta aktörer internt och externt.

Vi är en arbetsgrupp som erbjuder dig samarbetsinriktade kollegor och ett närvarande ledarskap där vi samlas kring vårt uppdrag. Vi arbetar systematiskt med utbildning, uppföljning och coachning och lär av varandra i en prestigelös miljö. Vi hjälps åt helt enkelt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning om minst 180 hp (motsvarande 120 p) inom it, informationssäkerhet, säkerhetsskydd, kvalitet eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av informationssäkerhetsarbete
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.

Det är meriterande om du

  • har arbetat med informationssäkerhet i en större organisation eller offentlig sektor
  • har erfarenhet av att utveckla och förvalta myndighetsövergripande processer
  • har erfarenhet av att strukturera och genomföra operativt informationssäkerhetsarbete såsom informationssklassning
  • har erfarenhet av att leda mötesforum, t.ex. workshops och trivs i den rollen
  • har erfarenhet av att arbeta med ledningssystem.

För att bli framgångsrik i tjänsten är det viktigt att du är driven och kan arbeta självständigt samtidigt som du samarbetar bra med andra och relaterar till människor du möter på ett lyhört och smidigt sätt. Du inger trygghet och stabilitet och anpassar din kommunikation till situation och målgrupp. Vidare uttrycker du dig välformulerat och tydligt i skrift samt producerar dokument av hög kvalitet. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och kan se både till helhet och detalj.

Övrig information

Placeringsorter: Borlänge alt. Kristianstad. Urvalstest och arbetsprov kan komma att användas i denna rekrytering.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-08-19

Publicerad den

13-11-2019

Extra information

Status
Stängd
Ort
Kristianstad
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis