Inaktiv platsannons

Kursadministratör i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-07-03

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Konstvetenskapliga institutionen vid Uppsala universitet bedriver utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå samt forskning inom ämnesinriktningarna konstvetenskap, textilvetenskap och kulturvård på två orter, Engelska parken i Uppsala och Campus Gotland i Visby. För mer information, var god se institutionens hemsida: .

Arbetsuppgifter: Arbetet som kursadministratör är serviceinriktat och innebär att självständigt, på delegation från prefekt och studierektorer, handlägga utbildningsadministrativa ärenden så som kurs- och programadministration, studievägledning, antagnings- och tillgodoräknandefrågor, registrering, resultatrapportering, studieuppföljning, uppdatering av kursutbud i databaser, tentamenshantering, lokalbokning, exkursionsarrangemang, arrangemang i samband med examinationer och disputationer.

Likaså ingår administration av forskarutbildningen med registrering av doktorander, aktivitet/försörjning och forskarkurser/tillgodoräknande. Vidare ingår information och administrativ service till studenter, lärare och övrig personal samt vara kontaktperson för institutionen och samordna för studenter med särskilda behov. Kursadministratören ska delta i studierektorsmöten och, genom att delta i kurser och informationstillfällen, följa utvecklingen inom kursadministration vid universitetet samt att svara för allmänna kanslifunktioner och sekreterarskap i Institutionsstyrelsen. I arbetet ingår även diarieföring och ansvar för arkivet, uppdatering av institutionens e-postlistor i Sympa och personalkatalogen. De administrativa systemen är bland annat Ladok, Selma, Studentportalen, TimeEdit, NyA, diariet W3D3 och AKKA.

I arbetet som kursadministratör ingår att i nära samarbete med lärare, forskare och institutionens ledning och administration verka för att utveckla arbetsformer och administrativa rutiner för att institutionens verksamhet, kurser och program kan genomföras på ett optimalt sätt.

Placeringsort är Uppsala men arbete förekommer även vid Campus Gotland i Visby.

Kvalifikationskrav: Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig samt väl vitsordad erfarenhet av administrativt arbete med liknande arbetsuppgifter och studentinriktad verksamhet.

Vi ser att du har mycket god datorvana av exempelvis MS Office och mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska både i tal och i skrift. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper så som ansvars- och servicekänsla, noggrannhet, ordningssinne, problemlösningsförmåga, självständighet och samarbets- och organisationsförmåga då arbetet exempelvis innehåller perioder av hög arbetsbelastning.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Väl vitsordad och mångårig erfarenhet av administration, i synnerhet av studieadministration vid Uppsala universitet eller annan högskola. God förståelse för högskolesystemet är mycket meriterande. Meriterande är även mycket god erfarenhet av universitetets studieadministrativa system samt AKKA och diariet W3D3.

För att din ansökan ska anses komplett ska den innehålla CV, personligt brev och två referenser som styrker din kompetens.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2019-08-19 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Vikariat. Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-06-14.

Anställningens omfattning: 80 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: TF Prefekt Leif Kirsebom telefon: 018- 471 40 68 eller Leif.Kirsebom@icm.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 31 juli 2019, UFV-PA 2019/2306.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej