Inaktiv platsannons

Projektledare i Skellefteå

Om tjänsten

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea Skellefteå dig som vill jobba som projektledare med fokus på informationsteknik. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av agil projektledning, förändringsledning, testledning och/eller kravhantering. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

”Att arbeta som projektledare på Atea är både stimulerande och utvecklande då man varje dag får chansen att möjliggöra våra kunders digitala resa, och inspireras av deras fram-gångar. Omgiven av kunniga och prestigelösa kollegor är man alltid trygg i att snabbt få hjälp när det behövs, och jag motiveras dagligen av lagets driv och engagemang.” - Åsa Bohman, Projektledare Atea Skellefteå

Din roll i laget
Du kommer att vara en del av ett team i Ateas nya affärsområde Information Management som omfattar strategi, arkitektur, information & data analytics (AI, BI, RPA och IoT), verk-samhetsutveckling, förändringsledning, IT-styrning, projektledning samt informations- och cybersäkerhet.

Teamets styrka ligger i dess olikheter, där våra olika erfarenheter bidrar med nya perspektiv. Gruppen präglas av en stark gemenskap där du jobbar självständigt i din roll, men där vi både coachar och tar hjälp av varandra för att kunna leverera kvalitet i hela leveransen mot kunden.

Våra kunder genomgår en digital förändringsresa där du kommer att ha en nyckelroll som projektledare. Som projektledare kommer du att få möjligt att arbeta både i Atea-ledda leveransprojekt och som konsult ute hos våra kunder. Områden som vi verkar inom är bland annat klienthantering, datacenter, kommunikation och samverkan. Vi har även uppdrag inom områden som AI, IoT, BI och RPA. Projekten som bedrivs håller varierande komplexitet och omfattar såväl it som verksamhet. Det kan exempelvis vara utrullningsprojekt, migreringsprojekt eller införandeprojekt.

Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med kollegor och kunder.

Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som projektledare är

  • Ansvara för att genomföra projekt enligt vår eller kundens projektmodell
  • Leda, planera, och följa upp projektarbetet samt säkerställa en kvalitativ överlämning av projektet till dess mottagare
  • Säljstöd och anbudsarbete kring projektuppdrag

Vårt erbjudande till dig
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it-infrastruktur och tillhörande tjänster. Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Som person känner du troligtvis igen dig på följande

Du är strukturerad och kvalitetsmedveten i ditt arbete och ser alltid till kundens bästa, där återkoppling och dokumentation i alla riktningar är en självklarhet. Samtidigt är du en naturlig ledare och kravställare samt har en förmåga att få både medarbetare och kund att röra sig mot ett gemensamt mål. Du har en positiv inställning till förändring och du vill fortsätta utvecklas i din yrkesroll. Du är bra på att skapa relationer och ger ett förtroendeingivande och trovärdigt intryck. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att lyckas i tjänsten som projektledare bör du ha följande kompetens 

  • Minst fem års erfarenhet av att driva it-relaterade projekt
  • Goda kunskaper i att arbeta enligt en projektmodell som PPS, PRINCE2 eller motsvarande
  • Ett affärsmässigt synsätt som du kan tillämpa i dina uppdrag
  • Kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande är om du har erfarenhet av

  • Universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot it
  • Agil projektledning
  • Förändringsledning
  • Testledning
  • Kravhantering/analys
  • Att arbeta som konsult och/eller hantera kundrelationer

Publicerad den

17-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Skellefteå
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Skellefteå | IT | Heltidsjobb (förstajobb)