Inaktiv platsannons

Martin & Servera Logistik söker en affärsdriven Ekonomichef Stockholm

Om tjänsten

Söker du en verksamhetsnära roll i en större koncern där du arbetar som Business Partner till VD? Vill du arbeta i ett företag med en hög förändringstakt och korta beslutsvägar?

I så fall är kanske detta din nästa roll att söka. Rollen kommer att arbeta tätt med bolagets VD och ledning för att leda och utveckla ekonomiorganisationen framåt.

Ansvarsområden:

Som Ekonomichef har du övergripande ansvar för Martin & Servera Logistiks ekonomiavdelning och fastigheter. Ekonomichefen ansvarar för bolagets samtliga ekonomiprocesser såväl internt som externt gentemot myndigheter, revisorer och moderbolag. Rollen rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen. Rollen ansvara även för en controller och löpande redovisning sköts av ett koncerngemensamt Ekonomicenter. Finansieringsfrågor hanteras i samarbete med koncernens ekonomifunktion.

Huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara följande:

  • Ansvara för bolagets finansiella rapportering, månadsvis och årsvis.
  • Aktivt arbete med nyckeltal och styrning av verksamheten
  • Planera och följa upp arbetet med den årliga affärsplane- och budgetprocessen.
  • Ansvara för avtal och upphandlingar.
  • Samarbete och uppföljning med företagets kunder
  • Förbereda och ansvara för presentationer för styrelse och koncernledning samt övriga intressenter i bolaget.

Tjänsten är på heltid och tillsvidare med lokalisering på Martin & Serveras kontor i Årsta, Stockholm. Resor inom landet förekommer.

Huvudsakliga krav för rollen:

  • Relevant akademisk bakgrund inom ekonomi och finans.
  • Minst 5 års erfarenhet av ekonomiarbete i ledande befattning.
  • Erfarenhet inom redovisningsarbete
  • God kommunikationsförmåga i både tal och skrift

Det är meriterande med erfarenhet/bakgrund inom logistik eller FMCG, samt erfarenhet av fastighetsfrågor.

För att lyckas i rollen har du en strategisk höjd och ett genuint intresse och förståelse för både logistikflöden och affären. Du kommer att vara ett bollplank till VD och övrig ledning i många frågor ur både ett finansiellt och affärsmässigt perspektiv. Du har ett intresse för och förmåga att arbeta med siffror och analyser, och har en förmåga att presentera komplexa samband på ett pedagogiskt sätt, utifrån ett verksamhetsperspektiv. Rollen innehåller många olika kontaktytor, både internt och externt, därför ser vi att du har stark förmåga att bygga relationer, samt är affärsmässig och kundorienterad i ditt bemötande. Du intar alltid ett helhetsperspektiv, du har en hög integritet och en god analytisk förmåga.

Ansökan:

I den här rekryteringen samarbetar vi med Harvey Nash. Du söker tjänsten via Harvey Nash . Vid frågor är du välkommen att kontakta Annelie Öfverdahl på 073 773 13 50 eller annelie.ofverdahl@harveynash.se . Skicka din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande men senast den 30 augusti 2019.

Välkommen in med din ansökan!

 

Kort om Martin & Servera:

Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda, Fällmans Kött och Martin & Servera Restaurangbutiker.

Martin & Servera Logistik är koncernens logistikverksamhet med lager på fyra orter i Sverige - Halmstad, Norrköping, Enköping och Umeå samt ett antal omlastningscentraler runt om i Sverige. Varje dag, året runt, tar Martin & Servera Logistiks 1 500 medarbetare ansvar för att kunderna får just de varor de behöver till sina verksamheter.

Martin & Servera är en arbetsgivare som styrs av starka värderingar och en vision om hållbara affärer med omtanke om människor, djur och miljö. Företaget jobbar aktivt för mångfald och ser olikheter mellan människor som en styrka. Martin & Servera vill spegla det samhälle man lever i och vara en positiv kraft. Läs gärna mer om företagets värderingar på 

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Logistik / Transport
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Logistik / Transport | Heltidsjobb (förstajobb)