Inaktiv platsannons

Driven kommunikatör i Norrköping

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Driven kommunikatör. Vi vill ha din ansökan senast den 11 augusti.

Vill du arbeta som kommunikatör i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Vill du jobba med kommunikation som gör skillnad? Det vi på Trafikverket gör, har betydelse för människor och företag - varje dag och varje minut. Det ställer krav på en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt. Hos oss på Kommunikation ställs du hela tiden inför nya utmaningar och verksamheten inrymmer hela kommunikationsprocessen, från operativa till strategiska frågor. På Kommunikation Stockholm - Öst ansvarar vi för att hålla samman den externa bilden av Trafikverket i regionen genom att kommunicera med utvalda målgrupper, koordinera budskap samt samordna och koordinera externa kontakter. 

Vi söker nu en driven och erfaren kommunikatör till ett av Trafikverkets största infrastrukturprojekt - Ostlänken. 

För att Sverige ska fortsätta att utvecklas måste järnvägen rustas, moderniseras och byggas ut. Vi gör det nu, och det blir Sveriges nya järnväg. Stambanorna mellan våra storstadsregioner är en nationell pulsåder för gods- och persontrafik. Idag är de hårt belastade och det är trångt i spåren. Nu påbörjar vi utbyggnaden. Ostlänken som dras mellan Järna i Sörmland och Linköping i Östergötland, är en av de första delarna av nya stambanor för höghastighetståg.

Arbetsuppgifter

Arbetet med Ostlänken kommer att pågå under lång tid och påverka många. Kontaktytorna med t ex kommuner, entreprenörer, näringsidkare och intresserad allmänhet är omfattande. Det finns alltså gott om kommunikativa möjligheter och utmaningar. Som kommunikatör för Ostlänken jobbar du med att analysera, planera, samordna, genomföra och följa upp kommunikation för att skapa förtroende för projektet och Trafikverket. I din roll som kommunikatör har du även en konsultativ roll där du skapar samsyn kring vikten av proaktiva och samordnade insatser.

Du är en del av den centrala funktionen Kommunikation och ingår i ett kommunikationsteam för Ostlänken, där ditt fokus kommer att ligga på Norrköping. Du rapporterar till en enhetschef på Kommunikation Stockholm-Öst.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flera års erfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete
  • har erfarenhet av projektledning
  • har erfarenhet av att målgruppsanpassa innehåll via olika kanaler, digitala såväl som traditionella
  • har erfarenhet av att ha arbetat konsultativt i din roll som kommunikationsexpert
  • har dokumenterad erfarenhet av arbete riktat mot extern webb och sociala medier
  • är en duktig skribent med god språkbehandling på svenska
  • har goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil

Som person har du en stark egen drivkraft som gör det möjligt för dig att självständigt analysera, prioritera och samordna kommunikationsinsatser. Du är trygg i din yrkesroll, vilket syns på hur du bygger och vårdar relationer, skapar förtroende och kommunicerar. I ditt arbete har du många kontaktytor att agera på – oavsett mottagaren kan du föra fram ditt budskap på ett konstruktivt och sakligt sätt. Du är en lagspelare som tillsammans med andra jobbar för att nå gemensamt uppsatta mål.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Intervjuerna är preliminärt planerade att genomföras den 21 och 22 augusti på Trafikverkets kontor i Solna. 

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-08-11

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Norrköping
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej