Inaktiv platsannons

Accountant till OKQ8 i Västerås

Drivs du av att jobba i en spännande miljö med varierande arbetsuppgifter? Brinner du för försäljning, kundfokus och att ge det bästa värdskapet i alla kundmöten? Då är det dags att se hit!

Om tjänsten

Jobbeskrivning
OKQ8 Scandinavia söker dig som är redovisningsekonom som vill utvecklas och klä på dig en kompetens som är unik. Som ansvarig för punktskatter för OKQ8 AB och Q8 Danmark A/S kommer du att få en unik möjlighet att lära dig om organisationen, processerna och produkterna och allt under upplärning från mycket kunniga kollegor!
Drivmedel är belagda med olika typer av punktskatter utifrån gällande lagstiftning. I rollen som Accountant med inriktning punktskatter är det ditt ansvar att säkerställa att redovisningen av dem är korrekt, att de hanteras riktigt i bokföringen och att de betalas i tid. Viktigt är att säkerställa att hanteringen sker i enlighet med gällande lagstiftning och att vid behov se till så att de interna systemen anpassas utifrån förändringar i lagstiftning eller normgivning, interna processer och logistiska flöden eller förändringar i produktsammansättningar. Du ansvarar för punktskatterna för både OKQ8 AB och Q8 A/S i Danmark. Till stöd i skattefrågor finns en skattejurist i teamet.
Utöver punktskatterna kommer du att vara bolagsansvarig redovisningsekonom för ett eller flera mindre bolag i koncernen. Ansvaret är heltäckande och omfattar allt från den ganska ringa hanteringen av löpande bokföring fram till bokslut, årsredovisning och deklaration samt övrig bolagsformalia. Dessutom kommer du att vara en del av redovisningsteamets lagarbete för främjande av internkontrollmiljön.. Du kommer att arbeta från vårt kontor i centrala Västerås, beläget cirka 5 minuters promenad från tågstationen.
Dina huvudsakliga ansvarsområden:
• Punktskatter i OKQ8 AB samt Q8 Danmark A/S
• Säkerställa korrektheten i redovisningen och bokföringen enligt lag och norm.
• Säkerställa att betalningen är korrekt och i tid
• Anpassa den interna systemmiljön i takt med interna och externa förändringar (tex organisationsförändringar, logistiska flöden, produktsammansättningar, lagar, normgivningar)
• Bolagsansvar för ett eller flera mindre bolag i koncernen
• Övrigt i internkontrollmiljö som t ex avstämningar, utredningar.


Vi Söker
Vi söker dig med en högskole- eller universitetsutbildning. Du har arbetat med kvalificerad redovisning i ca 5 år och är det dessutom från petroleumbranschen eller energisektorn så är det meriterande. Meriterande är såklart också erfarenhet av redovisning och hantering av punktskatter. Bokslutssjälvständig är du och du har erfarenhet av och motiveras av att hantera och analysera stora datamängder i t ex Excel. Det är också bra om du har arbetat med översyn och analys av processer. Det är dock inte ett krav. Givetvis är du flytande i svenska och engelska i både tal och skrift.
De system vi arbetar i är Aaro, Balancer, Microsoft AX, Kapell/Kapego, Cognos och Microsoft Office.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du är operativ och trivs i en förvaltande roll samtidigt som du förstår vikten av ständig utveckling och förbättring. I ditt uppgiftsorienterade förhållningssätt så är du analytiskt och praktisk. Du är en följsam lagspelare med ett gott ordningssinne.
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.
I denna process samarbetar vi med Randstad Finance. Har du frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Fredrik Patcha, på telefonnummer 070-368 18 82 eller fredrik.patcha@randstad.se. Välkommen med din ansökan via följande länk senast 20 augusti:
https://www.randstad.se/arbetssokande/jobb/accountant-vasteras-201235178/


Vi erbjuder
Livet med OKQ8 Scandinavia
• Modiga ledare - Vårt mål är en kultur där ledare vågar fatta beslut, delegerar ansvar och har tillit till sina kollegor.
• Flexibelt arbetsliv - Vi är flexibla i både tanke, handling och rörelse. Vår inställning är att vi kan arbeta var som helst och förflyttar oss när det finns behov.
• Familj och fritid - En sund balans mellan arbete och fritid tror vi är avgörande för såväl välmående och ett effektivare arbetsliv. Vi vill möjliggöra ett liv där familj och en aktiv fritid kan kombineras med arbete och karriär.
• Utveckling och talang - Utveckling på alla nivåer är en del av vår företagsstrategi. I vår värld är det en fördel att våga utmana sig själv att prova något man inte kan. Det är så vi hittar nya talanger internt.

OKQ8 Scandinavia arbetar för att vara en jämställd arbetsplats med medarbetare som trivs och utvecklas och där olikheter uppmuntras. Vi vill vara ett företag som speglar samhället, med en inkluderande kultur som hjälper till att minska utanförskap och bidrar till mångfald.


Om oss
OKQ8 Scandinavia utgörs av OKQ8 i Sverige och Q8 i Danmark och är ett av Skandinaviens största drivmedelsbolag. Vi är en engagerad, kundorienterad och hållbarhetsfokuserad organisation med cirka 5000 anställda. Vi arbetar aktivt för att driva utvecklingen av mer klimat- och miljövänliga drivmedel och produkter, att minska ojämlikhet och att bidra till hållbara städer och samhällen. Våra medarbetare vet att varje individuell insats bidrar till att vi tillsammans kan göra skillnad. Vi strävar efter att vara nära affären och skapa ständiga förbättringar genom enkelhet och välinformerade beslut. Med cirka 1000 servicestationer i Skandinavien, vår egen bank och ett av marknadens starkaste företagserbjudanden tillhandahåller vi produkter och tjänster för människor i rörelse – nu och i framtiden.

Publicerad den

16-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Västerås
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Västerås | Detaljhandel | Deltidsjobb