Inaktiv platsannons

Senior Regulatory Specialist i Sundbyberg

Om tjänsten

Om jobbet

Customer Regulatory Management (CRMT) är en nybildad enhet inom den svenska bankverksamheten. CRMT kommer att ha ett övergripande ansvar för efterlevnaden av ett stort antal olika kundrelaterade regelverk, bl.a. AML/CTF, PSD2, MIFID II, IDD och GDPR. Enheten kommer även att spela en avgörande roll för att säkerställa en god intern styrning (governance) av verksamheten och för att ta fram och implementera processer som möter kraven i de kundrelaterade regelverken.

Sourcing Management är den del av CRMT som kommer ansvara för den svenska bankverksamhetens styrning och regelefterlevnad rörande outsourcing. Swedbank har ett stort antal samarbeten och avtal med såväl koncerninterna dotterbolag som med andra banker och finansiella bolag. Inom ramen för dessa samarbeten outsourcar banken delar av sin verksamhet men ombesörjer även uppgifter på uppdrag av andra bolag (insourcing).

Som Senior Regulatory Specialist inom Sourcing Management kommer du tillsammans med dina kollegor arbeta med att säkerställa regelefterlevnaden av den svenska bankverksamhetens outsourcing och insourcing. Du kommer arbeta med frågeställningar kopplade till governance, processstyrning och uppföljning av utlagd verksamhet, men även med de många kundskyddande regelverk som aktualiseras i bankens samarbeten. Utöver dina kollegor inom Sourcing Management så kommer du även att arbeta nära övriga avdelningar och kollegor inom CRMT. Du kommer att ha en senior roll och vara ett bollplank till övriga medarbetare och till chefen för Sourcing Management. Rollen är bred och kräver att du snabbt kan sätta dig in i nya frågeställningar och lösa problem på ett pragmatiskt och strukturerat sätt.

Outsourcing, regelefterlevnad och kundskyddsfrågor är av central och ständigt växande betydelse inom bankvärlden. Tjänsten är en spännande möjlighet att kombinera dessa områden och tillsammans med dina kollegor spela en central roll i att främja såväl regelefterlevnad som affär.

Du rapporertar till chefen för Sourcing Management.

Kompetenser som krävs för att lyckas i rollen:
  • Juristexamen
  • Minst fem års arbetslivserfarenhet från finansiella sektorn, advokatbyrå, Finansinspektionen eller liknande
  • Erfarenhet och intresse av regulatoriska frågor, governance och/eller av något av de stora kundskyddsregelverken (MiFID II, PSD2, GDPR eller IDD)
  • Vana av att hantera kommersiella avtal/uppdragsavtal och av att arbeta i stora organisationer är meriterande.
  • Kompetens inom AML/CTF/FS är meriterande
  • Metodisk, strukturerad och noggrann
  • Mycket god kommunikationsförmåga och ett genuint intresse av att samarbeta med såväl jurister som övriga medarbetare
  • Flytande i både tal och skrift i engelska och svenska

Du kanske tidigare har jobbat som:
  • Compliance Officer
  • Jurist på bank, fondbolag, värdepappersbolag eller försäkringsbolag
  • Advokat på affärsjuridisk byrå
  • Jurist på Finansinspektionen

Möjliga nästa karriärsteg
  • Seniora roller inom Compliance, Risk eller Legal

Varför jobba med mig?- Jonatan Loor

Jag är en positiv person med ett brinnande intresse för ledarskap och medarbetarskap. Jag tror att vägen till framgångsrika team går genom stimulerade och uppskattade medarbetare och en arbetsmiljö där vi har roligt tillsammans. Jag är genuint intresserad av andra människor och vill engagera och coacha mina medarbetare utifrån deras unika förutsättningar och erfarenheter.

Jag är en utpräglad juridisk generalist, med bred erfarenhet från såväl internationella advokatbyråer som Finansinspektionen och bank. Jag är analytisk, strukturerad och mycket kvalitetsmedveten.

Jag tror att ett team blir bäst om det utgörs av medarbetare med olika egenskaper, personligheter och kvaliteter. Jag vill arbeta i sammanhang där det är högt till tak och där vi tillsammans tar initiativ, driver arbetet framåt och lär av varandra!

Vi kan komma att påbörja urvalet under ansökningstiden och välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Inte något för dig? – tipsa en kollega om jobbet!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sundbyberg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Sundbyberg | Kontor / Administration | IT | Heltidsjobb (förstajobb)