Inaktiv platsannons

Verktygskonstruktör till vår verktygsavdelning i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du en utåtriktad, pedagogisk, smart problemlösare med vana av att driva frågor för ett utlovat resultat? Då har vi jobbet för dig.

Vi tillverkar olika typer av produktionsutrustningar från enklare verktyg till komplexa lösningar. Bearbetningsfixturer, olika hanterings utrustningar, maskinreservdelar samt experiment- och prototypartiklar är några produktexempel. Vår viktigaste uppgift är att finnas till för Scanias produktion vid akuta problem och störningar.
 
Vi är en av flera leverantörer till vår ägare Scania vilket gör att kraven från våra kompetenta kunder alltid är mycket höga. Belöningen är en flexibel arbetsmiljö där man deltar i kreativa diskussioner för att lösa större och mindre problem så effektivt som möjligt.
 
Du kompletterar gruppen med erfarenhet inom verktygskonstruktion. Du kommer att fokusera på verktygskonstruktion och problemlösningar. Men även beredning och planering kan förekomma till våra verkstäder.
 
Arbetet innehåller också inköp av ingående material samt framtagning av anbud till kund. Detta görs i samarbete mellan konstruktörer, medarbetare på verkstaden och kunden. Arbetet innebär att hela tiden utveckla de arbetsmetoder vi använder. Du har ett stort ansvar för att, inom gällande tidsplan, kvalitetskrav och leveranskrav, tillgodose kundens behov. 
 
Den vi nu söker är en person med engagemang, kompetens och drivkraft. Arbetsuppgifterna kommer att spegla din personliga profil inom yrket.

  • Du har teknisk utbildning, gärna ingenjörsexamen, eller motsvarande verkstadstekniskt gymnasium
  • Du har goda kunskaper och erfarenhet av mekanikkonstruktion. Har du dessutom kunskaper inom CE-märkning, hydraulik och pneumatik så är det självklart ett plus
  • Goda kunskaper i ritningsläsning är en självklarhet
  • Körkort
  • Du är nyfiken och vill tänka i nya banor och ser förändringar och förbättringsarbeten som en naturlig del i verksamheten
  • En förutsättning för framgång i arbetet är din förmåga att skapa och bibehålla goda relationer

 
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta:
Mats Licke, Verktygskonstruktör, 08-553 536 97
Stefan Pettersson, Avdelningschef, 08-553 818 98

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej