Inaktiv platsannons

Projektledare Driftförberedelser i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare Driftförberedelser. Vi vill ha din ansökan senast den 4 september.

Vill du arbeta som Projektledare i program Tvärförbindelse Södertörn? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdet Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi söker projektledare som drivs av värderingar och resultat, som vill skapa en bättre framtid och som vågar utmana sig själv och andra.

 

Arbetsuppgifter

Som projektledare inom Tvärförbindelsen Södertörn är du en nyckelperson i programmets organisation. Varje projekt är stort och komplext. Du leder arbetet och har leverans- och resultatansvar tillsammans med din projektgrupp. För att skapa en robust organisation kommer vi att bemanna varje projekt med en ordinarie och en biträdande projektledare.

Rollen som Projektledare inom Driftförberedelser innebär att du ansvarar för de förberedelser som krävs för att framgångsrikt kunna överlämna anläggningen till Trafikverkets underhållsorganisation och externa anläggningsägare. Du är en del av programmets ledningsgrupp.  Helhetsansvaret omfattar ansvar för tid, kostnad och innehåll. Det är viktigt att du har god ledar- och kommunikationsförmåga och är en teamspelare som drivs av att nå projektets gemensamma mål. Du förstår att ett gott samarbete inom organisationen, med leverantörerna och intressenter är en framgångsfaktor.

Samverkan med våra leverantörer är centralt, eftersom en betydande del av leveranserna kommer att utföras av kontrakterade konsulter och entreprenörer. Även kontakter och samverkan med andra interna och externa parter, t.ex. berörda kommuner, Trafikförvaltningen och Länsstyrelsen är viktiga och omfattande. Projektet har också ett medialt intresse, vilket innebär att du kommer ha kontakt med media.
 

Kvalifikationer

Du som söker har mångårig erfarenhet av rollen som projektledare eller motsvarande, du har verkat många år i branschen samt har en civilingenjörsexamen eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska samt körkort för personbil.

Det är meriterande om du har erfarenhet från ledarroll inom projektering och/eller anläggningsprojekt i produktionsskede, samt erfarenhet av driftförberedelser och/ eller förvaltning av anläggningar.

Som person är du en företrädare för projektet både externt och internt. Vi ser därför att du har god förmåga att bygga förtroende och långsiktiga relationer, att kommunicera utifrån mottagarens behov och att skapa engagemang och delaktighet i organisationen. Du har en god förmåga att skapa väl fungerande strukturer för projektets arbete och du gillar att leverera resultat. Du förstår att ett gott samarbete inom organisationen, med leverantörer och intressenter är en framgångsfaktor. Du sätter tonen och är ledande i samverkansarbetet.

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-09-04

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej