Inaktiv platsannons

Projektingenjör i Karlstad

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektingenjör. Vi vill ha din ansökan senast den 9 september.

Vill du arbeta som projektingenjör i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som är intresserad att arbeta som projektingenjör i våra projektledningsteam inom Underhåll! Hos oss finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter med engagerade kollegor!

Som projektingenjör medverkar du i underhållsprojekt för befintliga anläggningar och tekniska system och biträder främst våra projektledare men även specialister och teknisk förvaltning med administration, ekonomi, planering, genomförande och uppföljning för ett eller flera projekt. Det kan till exempel vara planering och uppföljning avseende tid, kostnad, innehåll, riskhantering, resurser, kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Du medverkar även till att arbetet genomförs enligt lagar, regler, riktlinjer, förordningar samt interna arbetssätt och processer. Andra arbetsuppgifter är att stötta projektledaren i interna och externa kontakter till exempel med konsulter, entreprenörer, allmänhet, kommuner och projektets andra intressenter. Du deltar i projekt och uppdrag och utför arbetsuppgifter i överenskommelse med projektledaren. Du stödjer vid leverantörskontakter och uppföljning av entreprenörens leverans i GPD-analys.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en teknisk högskoleutbildning om 180hp (120p) alternativt annan utbildning kompletterad med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig

  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

  • har körkort för personbil

 

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet och kunskap i att driva, samordna och genomföra projekt av olika karaktär inom infrastrukturområdet

  • har erfarenhet av riskhantering, tidsplanering och ekonomihantering i projekt

  • har erfarenhet från att upprätta projektspecifika rutiner, arbetssätt samt dokument

  • om du har kunskap och kännedom om entreprenadjuridik samt AMA-anläggning

    Egenskaper:

    För att lyckas i rollen ser vi att du är initiativtagande, självgående och tycker om att samordna. Du initierar, driver och följer upp utveckling av processer och dialoger med aktuella samarbetspartners och intressenter. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Dessutom har du god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt.

Övrig information

Läs om våra förmåner via länken: https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner/

Vi använder främst mail för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress och kolla din mail regelbundet under denna tid.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Vi kan komma att använda webbtester under den här rekryteringsprocessen. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-09-09

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Karlstad
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej