Inaktiv platsannons

Försäljningschef för Information Management i Stockholm

Brinner du för att leda människor... älskar att göra affärer? Har du lång erfarenhet av IT-branschen? Tycker du... att ständigt utvecklas och lära dig nya saker? Skulle du beskriva dig... driven och ambitiös? Då

Om tjänsten

Brinner du för att leda människor och älskar att göra affärer? Har du lång erfarenhet av IT-branschen? Tycker du om att ständigt utvecklas och lära dig nya saker? Skulle du beskriva dig som driven och ambitiös? Då kan du vara vår nästa stjärna! Just nu söker vi på Atea Stockholm dig som vill bli vår nya lagspelare och kliva in i rollen som försäljningschef för Ateas nya affärsområde Information Management. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med IT, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi. 

"På Atea får jag jobba kreativt i team med fantastiskt härliga kollegor, som dessutom är it-branschens kanske vassaste experter. Atea fokuserar mycket på kompetensutveckling och jag lär mig verkligen något nytt varje dag." – Sofia Nagander, IT Arkitekt på Atea

Din roll i laget

I rollen som Försäljningschef för vårt nya satsningsområde Information Management stödjer du våra kunder att nyttja informationens kraft för att skapa framgång, driva framgångsrik digitalisering och även säkerställa att information och tillgångar skyddas.

Du kommer att vara ledare för ett team bestående av specialistsäljare, lösningsspecialister och managementkonsulter med affärsfokus. Du kommer även att få driva egna affärer där du snabbt sätter dig in i kundernas verksamhet och utmaningar för att kunna vara rådgivande och stödjande genom att föreslå lämpliga tjänster, lösningar och koncept. Att sätta kundens behov i centrum är en självklarhet för dig och du vet vad som krävs för att etablera långsiktiga affärsrelationer. Du får möjlighet att arbeta med många spännande kunder i olika branscher. Du kommer även att vara en del av affärsområdets ledningsgrupp och får möjlighet att vara med och bygga upp affärsområdet som omfattar strategi, arkitektur, information & data analytics (AI, BI, RPA och IoT), verksamhetsutveckling, förändringsledning, projektledning samt informations- och cybersäkerhet.

Vårt erbjudande till dig 

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av IT och tillhörande tjänster.  

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Som person känner du troligtvis igen dig på följande:

Du är en naturlig ledare som är resultatinriktad, strukturerad och drivande samt har stor social förmåga med fokus på att skapa goda relationer. Samtidigt har du en positiv inställning och är bekväm med ett utåtriktat arbete med stort kundfokus samt har lätt för att anpassa dig till nya förhållanden. Du bör även vara duktig på att ha ordning och reda samt skapa engagemang och motivation i en grupp. Vi förutsätter att du vill fortsätta utvecklas i din yrkesroll och att du brinner för att leda människor samt tycker om att göra affärer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att lyckas i rollen ska du:
  • Ha någon form av akademisk utbildning gärna civilingenjör eller motsvarande
  • Ha minst 5 års erfarenhet inom IT-branschen
  • Ha några års erfarenhet av konsult- och tjänstebaserad försäljning
  • Ha erfarenhet av rådgivande arbete och/eller försäljning till företagsledning
  • Ha någon form av ledarerfarenhet
  • Ha tydligt affärsfokus i allt du gör
  • Trivas med att söka och hitta nya kunder och affärsmöjligheter
  • Uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska
Meriterande är om du har:
  • Arbetat som chef, gärna försäljningschef
  • Deltagit i ett flertal större upphandlingar, både privata och offentliga
  • Arbetat som konsult
  • Ett stort nätverk främst inom privat men även offentlig sektor
  • Erfarenhet av strategiarbete, verksamhetsutveckling och förändringsledning med fokus på digital transformation

Publicerad den

16-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | IT | Heltidsjobb (förstajobb)