Inaktiv platsannons

Marknadsdirektör Industrial Solutions i Sundsvall

SCA's mission, vision and core values are important tools in creating a company in which employees are united by common goals and in a shared ambition. Our core values are respect, excellence and responsibility.

Om tjänsten

Marknadsdirektör Industrial Solutions

Är du en internationell och kommersiell ledare som drivs av att skapa värde och får energi av att se människor att växa? Spännande möjlighet finns hos SCA Wood: Marknadsdirektör Industrial Solutions. 


SCA Wood är en av Europas ledande leverantörer av träbaserade produkter med en årlig produktion på 2,1 miljoner kubikmeter. Vi erbjuder lösningar som ger ökat kundvärde och konkurrenskraft för träindustrin. Med den färdiga produkten i fokus optimerar vi värdekedjan, hela vägen från skogen. SCA Wood har ett tydligt fokus på två kundsegment; Building & Supply Solutions respektive Industrial Solutions.

Din nästa utmaning

Uppdraget som Marknadsdirektör Industrial Solutions innebär en unik möjlighet att ta helhetsansvaret för en affär med en lång och fin historik av innovation, tillväxt och nöjda kunder. Ett tydligt fokus för Marknadsdirektören är att skapa förutsättningar för bra affärer, detta med målbilden att fortsätta driva och förbättra lönsamhet.

Du har det övergripande ansvaret för all försäljning från våra sågverk genom våra sju säljdistrikt Skandinavien, Europa, Storbritannien, Kina, Japan, MENA och USA. För att lyckas kommer ledarskap, tvärfunktionellt samarbete i kombination med affärssinne och resultatorientering att vara avgörande framgångsfaktorer.

Marknadsdirektören rapporterar till Affärsområdeschef Trä, tillika VD SCA Wood, Jerry Larsson och ingår i SCA Woods ledningsgrupp.


 

Vem är du?

Vi på SCA Wood söker internationell ledare med en gedigen bakgrund från träindustrin. För att lyckas i rollen har du förmågan att snabbt växla från operativa detaljer till långsiktiga strategiska frågeställningar, och kan staka ut en tydlig väg framåt och omsätta strategi till aktivitet och resultat.

Du har en drivkraft att nå uppsatta mål och är proaktiv och resultatinriktad. Tillsammans med dina medarbetare arbetar du fokuserat med ständiga förbättringar och säker arbetsmiljö. I rollen som ledare strävar du efter att få medarbetare att växa och skapar god teamkänsla.

Din personlighet och ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: Respekt, Högklassighet och Ansvar.

Lyhördhet, ödmjukhet och förmågan att snabbt få förtroende hos intressenter såväl som i organisationen är viktiga egenskaper för att lyckas.

Du har/är:


• Erfarenhet från träindustrin eller närliggande verksamhet.


• Minst 10 års ledarerfarenhet med bevisad förmåga att leverera goda resultat.


• Kommersiell bakgrund och erfarenhet av marknadsbearbetning och förhandling. 


• Akademisk utbildning.


• Flytande i svenska och engelska - skriftligt och muntligt.

I detta uppdrag lägger vi på SCA stor vikt till kandidatens potential och intresse att växa långsiktigt inom SCA.

Placeringsort är SCAs huvudkontor i Sundsvall. För att lyckas i rollen ser vi att personen skall vara bosatt i regionen med omnejd.

Vad erbjuder vi dig?

Vill du vara en del av vårt företags hållbara investeringar idag och i framtiden?


Vi erbjuder dig ett arbete som är mångsidigt, lärorikt och socialt. Hos oss blir du en del av ett stort företag med många möjligheter till både professionell och personlig utveckling. Vi bryr oss om dig som anställd!


Hållbarhet, innovation och omtanke genomsyrar allt vi gör inom SCA. Därför är vi intresserade av individer som vill göra skillnad och vågar tänka nytt. Vi strävar efter en hälsosam arbetsmiljö som ger dig förutsättningar för ett hållbart och roligt arbetsliv, oavsett var du är i livet.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sundsvall
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Sundsvall | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)