Inaktiv platsannons

Business Controller till SF Studios i Stockholm

Nordens ledande medieföretag med över 200 års erfarenhet av mediemarknader i förändring. Vi söker nu dig som är villig att hjälpa oss utveckla vår verksamhet.

Om tjänsten

Job Description

SF Studios söker nu en affärsdriven Business Controller som utöver analys, uppföljning och verksamhetsstyrning, även kommer att vara med och utveckla processer inom ekonomifunktionen. Som Business Controller hos SF Studios kommer du att vara en del av företagets nordiska Business Controller-funktion om fem personer och du kommer att rapportera direkt till CFO.

SF Studios är en arbetsplats för dig som motiveras av att driva utveckling och förändringsarbete samt bidra till bolagets lönsamhetsutveckling. Du blir en viktig del av ett kunnigt team i ett bolag som i år firar 100 år. Du kommer att ingå i en dynamisk verksamhet som verkar på en marknad stadd i förändring men präglas av en trevlig och hjälpsam arbetskultur och sitter i fina lokaler i Stockholm City.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta mot företagets två affärsområden Distribution samt Produktion, men med fokus på Produktion.

Rollen består av två huvudsakliga ansvarsområden. Den ena delen av rollen fokuserar på koncernövergripande projekt som du hanterar i dialog med företagets CFO. Fokus kommer bland annat att vara att medverka till förbättrad analysförmåga samt uppföljning och utveckling av rutiner avseende kassaflöde och working capital. Dessutom kommer du tillsammans med CFO att löpande ta fram ekonomirelaterat material och presentationer till styrelsen och övriga delar av verksamheten. I rollen ingår även att kunna assistera vid företagsförvärv liksom att representera SF Studios i koncernövergripande olika projekt.

Det andra ansvarsområdet kommer att vara inriktat mot att supportera verksamheten med Business Controller uppgifter, främst inom den nordiska produktionsverksamheten. Du kommer att vara en viktig del i de finansiella aspekterna under hela produktionsprocessen, från idéstadiet till finansiering och leverans. Du kommer att ha många olika kontaktytor och hålla en kontinuerlig dialog med produktionen för respektive projekt gällande analys och löpande uppföljning. SF Studios har produktionsverksamhet i samtliga nordiska länder utom Finland och den här rollens ansvar är att vara sammanhållande för dessa delar. Då SF Studios produktionsverksamhet växer kraftigt krävs att du har en vana av affärsanalys och ekonomisk styrning som kan stötta verksamheten under tillväxtfasen och skapa en stabil struktur att arbeta lönsamt utifrån.

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och cirka fem års erfarenhet från en liknande roll som innehållit projektledning, företrädesvis från Corporate Finance eller som Business Controller i företag i förändring eller tillväxt. Viktigt är att du har goda kunskaper inom olika processer från en ekonomiavdelning och erfarenhet av ekonomiska analyser, rapportering, prognosarbete och budgetplanering. Att i denna roll kunna växla mellan mer strategiskt arbete, projektledning och det rent operativa är viktigt. Du har goda kunskaper i Excel samt i det svenska såväl som det engelska språket.

Du som person

Som person har du en god förmåga att skapa struktur i ditt arbete och det faller sig naturligt för dig att se lösningar, att självständigt ta initiativ och starta upp projekt, likväl som att du för projekten i mål. Du har vanan av att samarbeta med många olika parter internt såväl som externt och vi ser att du har en lyhördhet och kommunikativ förmåga som gör att du kan förmedla ekonomisk information på ett pedagogiskt sätt. I denna roll är det av stor vikt att du motiveras av att driva strategiska frågeställningar och förändringsarbete och du därav arbetar proaktivt och lyfter blicken för att se var vi står idag och vart vi vill imorgon.

Du har ett starkt analytiskt och strategiskt mindset och besitter förmågan att se helheten utan att vare sig tappa eller fastna i detaljer. Du är driven och van att arbeta självständigt och tar ägandeskap av en process hela vägen från uppstart till avslut.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar SF Studios med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida . Vid frågor kontaktar du Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073-233 01 17.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av jobb
Kontor / Administration , IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej