Inaktiv platsannons

Management trainee försäljning – Mellansverige i Örebro

Vi är en av de största kedjorna inom dagligvaruhandeln med tusentals butiker runt om i Europa. Vi öppnade våra första butiker i Sverige år 2003 och sedan dess har vi ständigt utmanat de etablerade kedjorna och sänkt matpriserna. Varje vecka väljer hundratusentals svenskar att handla smart när de går till någon av våra närmare 200 butiker runt om i Sverige. Vi har bevisat att bra mat inte behöver kosta mer! 

Om tjänsten

Din roll

Under 1,5 inspirerande och intensiva utbildningsår får du en god inblick i vår organisation och vårt arbetssätt. Under den första halvan av traineeprogrammet lär du dig stegvis det praktiska arbetet i butik genom att arbeta i de olika rollerna som butikssäljare och assisterande säljledare, samt alla  ansvarsområden som ledningsteamet säljledare och butikschef har. Dina kunskaper kommer även sättas på prov då du under en period axlar rollen som butikschef och driver en butik på egen hand.  Du får under denna fas också möjlighet att lära dig mer om vår varuflödesprocess på ett av våra centrallager, med syfte att få förståelse för logistiken bakom arbetet i butikerna. 
Den andra delen av traineeprogrammet fokuserar du på att lära dig rollen som distriktschef. Genom att arbeta sida vid sida med någon av våra rutinerade distriktschefer växer du in i rollen och får slutligen möjlighet att driva ett eget distrikt i Sverige.  
Målet med utbildningen är att ge dig rätt förutsättningar för att kunna arbeta som distriktschef med personal-, ekonomi- och konceptansvar för ett flertal butiker. Det innebär bland annat att du aktivt arbetar med försäljningsoptimering och kostnadskontroll samt säkerställer en positiv försäljningsutveckling. Du har en avgörande roll i rekrytering, introduktion och utveckling av våra medarbetare. 

Din framtida geografiska placering sträcker sig från Trestad/Skaraborg/Östergötland till Dalarna/Värmland i Nord. Vårt regionkontor och framtida centrallager har vi i Örebro. Placering fastställs i slutet av programmet.

 

 
Din bakgrund

Vi söker dig som är en driven entreprenöriell person med passion för att göra goda affärer. I grunden har du en akademisk examen. Som person är du lösningsorienterad, flexibel och har en mycket stark kommunikativ och analytisk förmåga. Du har en hög ambitionsnivå, har lätt för att arbeta i team och du trivs som bäst när du får utveckla människor. Vi ser det som meriterande om du har kunskaper i tyska samt om du har tidigare butikserfarenhet. Eftersom du som distriktschef ansvarar för ett antal butiker så är B-körkort en förutsättning för denna roll. 

 
Vad vi erbjuder

För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs – på alla sätt. Vi erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av våra värdeord engagemang, ansvar, smart och tillsammans.  Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare i deras utveckling. Det är därför glädjande för oss att vi kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter inom Lidl-gruppen, både i Sverige och internationellt. 
Tjänsten är en heltidstjänst, med tillträde den 2 mars 2020. Arbetstiderna kan variera enligt butikernas öppettider. Som anställd på Lidl omfattas du av kollektivavtal för tjänstemän mellan Svensk Handel och Unionen/Akademikerförbunden. 

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Örebro
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Örebro | Detaljhandel | Heltidsjobb (förstajobb)