Inaktiv platsannons

Driven Systemingenjör i Piteå

SCA's mission, vision and core values are important tools in creating a company in which employees are united by common goals and in a shared ambition. Our core values are respect, excellence and responsibility.

Om tjänsten

Driven Systemingenjör

Vill du hjälpa oss att se nya tekniska möjligheter och lösningar genom att använda din IT kompetens. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad genom att stödja och vidareutveckla verksamheten. Vi söker nu en lösningsorienterad och driven Systemingenjör till SCA Munksund. Varmt välkommen med din ansökan!

Din nästa utmaning

Vill du ha ett varierande jobb med möjlighet att utvecklas lära dig ny teknik och jobba med klurig problemlösning och felsökning?


Då vi är verksamma inom industrin vill vi att du har erfarenhet av likande miljöer och förstår de utmaningar industrin har framför sig med digitalisering och industri 4.0.


Denna roll innebär att du är med och stöttar och vidareutvecklar verksamheten genom att använda din kompetens inom IT. Tillsammans ser vårt team till att de produktionsnära system fungerar som de ska. Vidare jobbar teamet med att stötta verksamheten med insamling av data som sedan kan användas som beslutstöd för exempelvis analyser av anläggningsutnyttjande, optimering av processer etc.


Vill du grotta ner dig i IoT och uppskattar värdet av insamling av data och hur man med hjälp av fakta och algoritmer kan se samband och få underlag för bättre beslut?


Du kommer att jobba med drift, förvaltning, vidareutveckling av befintliga system, lösningar och delta vid införande av nya. Du förstår vilka utmaningar man ställs inför vid förvaltning av system, lösningar under dess livscykel från design, utveckling, drift, förvaltning till underhåll.

Vem är du?

Vi tror du utbildad dataingenjör eller systemingenjör eller har motsvarande erfarenhet.


Du har kompetens, erfarenhet av Databas MS SQL Utvecklingsverktyg, .NET, C#, Protokoll OPC/DA/HDA/UA och MQTT, Integration och message-broker lösningar för datautbyte, Microsoft och Linux servermiljöer.


Vi ser gärna att du har kännedom inom områden såsom MES och Process historian system, Databas Oracle, Postgres, Utvecklingsverktyg C/C++, Java, AI, ML, VR, MR, videoanalys, simulering, multivariat analys.


Du har ett stort intresse för teknik och den initiativförmåga som krävs för att hålla dig a jour med den senaste utvecklingen på marknaden. Du har erfarenhet av drift och förvaltning av IT miljöer med höga tillgänglighetskrav och hög automatiseringsgrad.


Vi se att du är en lagspelare och van att jobba både i team och självständigt. Som person är du engagerad, har ansvarskänsla och vågar utmana. Du är strukturerad och systematisk, gillar utmaningar och van att jobba med problemlösning


För att lyckas i rollen är det viktigt att du är resultatinriktad och förstår värdet av en bra förvaltning och vikten att säkerställa att uppgiften är verifierad, dokumenterad och är förvaltningsbar över tid innan den tas i drift.


Svenska och engelska är ett krav.

Vad erbjuder vi dig?

Här får du jobba med varierande och utmanande arbetsuppgifter och du har möjlighet att utvecklas inom arbetsområdet. Du deltar i projekt och stöttar verksamheten med din kompetens inom IT. Här jobbar du tillsammans med trevliga kollegor i en verksamhet som drivs av ständig förbättring.


Vi erbjuder ett arbete som är stimulerande, varierande och händelserikt. Du kommer jobba i ett team med engagerande kollegor. På SCA bryr vi oss om dig som anställd. Vi strävar efter en hälsosam arbetsmiljö som ger dig förutsättningar för ett hållbart och roligt arbetsliv, oavsett var du är i livet.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Piteå
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Piteå | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)