Inaktiv platsannons

Tekniska Projektledare i Finspang

Siemens Financial Services is a global financing company within the Siemens Group. We create modern and flexible financing solutions for our partners and customers and we want you to help us!

Om tjänsten

Nu söker vi Tekniska Projektledare till Siemens Industrial Turbomachinery i Finspång

Följ med på vår resa in i framtiden #Siemens

Bli del av en öppen och dynamisk arbetsplats där professionell och personlig utveckling står högt på agendan. Genom att göra hållbara energilösningar mer kostnadseffektiva, utveckla ny teknik för framtidens smarta industri och elektrifiera person- och godstransporter gör vi verklighet av vår vision om en hållbar värld.

Till Siemens Industrial Turbomachinery i Finspång söker vi nu 3 olika roller inom samma enhet:

  • Teknisk Projektledare Extended Scope (PEM) till leveransprojekt
  • Teknisk Delprojektledare Elinstallation till Extended Scope
  • Teknisk Delprojektledare Process/Mechanical Extended Scope


Vi ser gärna att du är målinriktad, ansvarstagande och strukturerad, och kan hantera många frågeställningar samtidigt. Du har gärna en längre bakgrund som Projektledare. Du behärskar svenska och engelska obehindrat.


Teknisk Projektledare Extended Scope (PEM) till leveransprojekt

Gruppen för Teknisk Projektledning är en del i en organisation som ansvarar för att leverera gasturbiner och Extended Scope projekt till våra kunder som finns över hela världen. Gruppen är väl sammansatt på 5 personer som arbetar med att leda teknikteam i komplexa orderprojekt.


Utmaningen:

Du kommer att ingå i ett projektteam som ansvarar för leverans av Extended scope projekt t.ex. processystem, avgaspannor (HRSG) och ångturbiner som tillsammans med gasturbin är delar i en kraftanläggning. 

Extended Scope innefattar alla delar av ett projekt (bortsett gasturbinleveransen). Du kommer att vara projektets ansikte utåt i kontakten med kunder och leverantörer i teknikfrågor i Extended Scope leveransprojekt.

Som Teknisk Projektledare svarar du för teknisk kompetens kring våra produkter, arbetssätt och rutiner. Arbetet omfattar ledning och koordinering av det teknikteam som arbetar med Extended Scope leveransen samt koordinering av leverantörer. Tillsammans med projektteamet definierar du leveransomfattningen utifrån kontraktet, du övervakar arbetet med syfte att minska riskexponering och skapa möjligheter för tilläggsförsäljning.


Vem är du:

Vi söker dig som har en omfattande erfarenhet av att leda team inom anläggningskonstruktion t.ex. inom el-, process/mekanik- eller styrsystem. 

Du ska vilja leda tekniskt arbete kring våra produkter och tekniska lösningar samt ha kundfokus. Du har en bred teknisk grund inom anläggningsverksamhet och kan läsa och tolka kundkontrakt ur ett tekniskt perspektiv.


***************************************************

Teknisk Delprojektledare Elinstallation till Extended Scope

Utmaningen:

Du kommer att ingå i ett projektteam som ansvarar för leverans av Extended scope projekt t.ex. processystem, avgaspannor (HRSG), transformatorer, generatorskydd och ångturbiner m.m. som tillsammans med gasturbin är delar i en kraftanläggning. Extended Scope innefattar alla delar av ett projekt (bortsett gasturbinleveransen) och kan vara:

Design/teknisk lösning av elinstallation/design på t.ex. ångturbin, pumpsystem avgaspanna etc.

  •  Koordinera och leda projektarbetet med olika leverantörer.
  •  Du är med och definierar projektscope samt följer upp ditt delprojekt (Elkonstruktion) under projektets gång.
  •  Du är med från orderstart till dess att projektet överlämnas till kund.
  •  Arbetet drivs i projektform och innefattar projektledning samt design/teknisk lösning av elkonstruktion i projektet, vilket ger rollen en bred inriktning.
  • Du kommer att ha kostnadsansvar för dina delar i projektet, därför är SAP-erfarenhet meriterande.
  • Tjänsten kommer att innebära en del internationella resor för kund- och leverantörsmöten.


Vem är du:

Vi söker dig som har erfarenhet av projektledning och/eller design/konstruktions-arbete inom elkonstruktion (främst låg och mellanspänning), erfarenhet av arbete med automation och styrkonstruktion är meriterande. Du ska kunna läsa och tolka kundkontrakt ur ett tekniskt perspektiv.


************************************


Teknisk Delprojektledare Process/Mechanical Extended Scope


Utmaningen:

Du kommer att ingå i ett projektteam som ansvarar för leverans av Extended scope projekt t.ex. processystem, avgaspannor (HRSG) och ångturbiner m.m. som tillsammans med gasturbin är delar i en kraftanläggning. Extended Scope innefattar alla delar av ett projekt (bortsett gasturbinleveransen) och kan vara

  • Design/konstruktion av process/mekaniksystem t.ex. ång-vattencykeln, pumpsystem m.m.
  • Koordinera och leda projektarbetet med leverantör av avgaspannor.
  • Du är med och definierar projekt scope samt följer upp ditt delprojekt (process/mekanik)
  •  Du är med från orderstart till dess att projektet överlämnas till kund.
  •  Arbetet drivs i projektform och innefattar projektledning samt design/konstruktion av process/mekaniksystem i projektet, vilket ger rollen en bred inriktning.
  •  Du kommer att ha kostnadsansvar för dina delar i projektet, därför är SAP-erfarenhet meriterande.
  •  Tjänsten kommer att innebära en del internationella resor för kund- och leverantörsmöten.


Vem är du:

Vi söker dig som har erfarenhet av projektledning och/eller design/konstruktions-arbete inom process-/ mekaniksystem Erfarenhet av arbete med ång-vattencykel och avgaspannor är meriterande. Du ska kunna läsa och tolka kundkontrakt ur ett process/mekanik perspektiv.


Ansökan

Är du intressad av någon av dessa tjänster så skickar du in din ansökan till siemens.se/jobb id.nr. 178156 senast 29 september. 

Har du frågor kring rollen som ”Delprojektledare Elinstallation” så kontaktar du rekryterande chef Isak Lundgren på tel. 0122-887928. För de övriga två tjänsterna så kontaktar du rekryterande chef Maria Wester på tel. 0122-84334. 

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Finspang
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej