Inaktiv platsannons

UX Designer i Stockholm

Om tjänsten

Om jobbet

Vi söker just nu en UX Designer till Corporate & Cash Management och det är den värdeström som möter behoven hos våra företagskunder. De primära digitala kanaler vi arbetar med är internetbanken och appen för företag. Värdeströmmen består av fyra tvärfunktionella agila team. Medarbetarna finns både i Sverige och Baltikum men varje team har minst en del av medarbetarna på huvudkontoret i Sundbyberg.
Som UX-designer hos oss kommer du arbeta som en del av ett av våra tvärfunktionella team. Varje team består normalt av en designer, en produktägare, en kravanalytiker, ett gäng utvecklare och en testare. Som UX-designer jobbar du nära ditt team men även med gruppen av UX-designers som jobbar inom värdeströmmen. För tillfället arbetar sex designers i värdeströmmen.
Din roll är att stötta ditt team med den designkompetens de behöver för att kunna leverera en fantastisk användarupplevelse. Du kommer tillsammans med dina designkollegor i värdeströmmen och UX-gruppen i helhet arbeta för att skapa en holistisk användarupplevelse för våra företagskunder.

  • Du skapar design baserad på kundinsikter, affärsmål och tekniska möjligheter. Ditt viktigaste verktyg är UX-designprocessen, hela vägen från research till test. Du jobbar iterativt och användartestar löpande för att säkerställa att din design skapar värde för våra kunder och banken.
  • Du kommer att arbeta i agila och tvärfunktionella team som består av en eller flera UX-designers, produktägare, utvecklare och intressenter.
  • Du känner dig bekväm med att argumentera för värdet av din design och kan motivera dina designbeslut för projektens olika intressenter.
  • Du kan Design Thinking och vi blir extra glada om du kan facilitera workshops.
Kompetenser som krävs för att lyckas i rollen
  • Minst 3-års erfarenhet av arbete med användarcentrerat designarbete. Erfarenhet av att driva projekt från research, koncept, prototyp till test.
  • Ha arbetat med responsiva webbplatser och mobila appar i agil utveckling.
  • Van att arbeta med Sketch, Invision eller liknande designprogram.
  • Ett brinnande engagemang för att lösa komplexa utmaningar för att skapa värde för både användare och banken.
  • En passion att forma användarupplevelser både strategiskt och som en "do-er".
  • Stor empati för våra användare och förmåga att driva användarcentrerad design.
  • Tycka om att jobba i team och kunna kommunicera väl på både svenska och engelska.
Du kanske tidigare har jobbat med
  • UX/interaktionsdesign på byrå eller in-house
Möjliga nästa karriärsteg
  • Lead UX för en värdeström
Varför jobba med oss?

Det vi gör inom Corporate-värdeströmmen spelar en central roll i tusentals människors arbetsvardag. Kom till oss och var med på den spännande resan med att förbättra den digitala användarupplevelsen för våra företagskunder. Vi är ett tajt gäng som hjälper och stöttar varandra och vårt arbete ligger i framkant av bankens utveckling.

Som UX-designer på Swedbank kommer du även att utvecklas och ha kul tillsammans med över 40 designkollegor vars arbete spänner över flera olika värdeströmmar – den samlade erfarenheten är enorm.

Varför jobba hos oss?

Swedbank är banken för de många. Vi vill uppmuntra människor att spara för en bättre framtid. Vårt syfte är att främja en sund och hållbar ekonomi hos både privatpersoner och företag. Att arbeta hos oss handlar om att skapa värde för våra kunder, våra kollegor och samhället i stort. Vi tror på mångfald och inkludering på arbetsplatsen och vi vill att våra medarbetare ska känna sig värdefulla och ha de bästa förutsättningar för att kunna utvecklas och prestera sitt bästa. Att hitta inspiration och lära av varandra driver oss framåt. Genom att arbeta tillsammans gör vi skillnad! Följ med oss på vår resa och läs mer om oss på: Swedbank.com/work-with-us.

Vi kan komma att påbörja urvalet under ansökningstiden och välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Inte något för dig? – tipsa en kollega om jobbet!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Kontor / Administration | IT | Heltidsjobb (förstajobb)