Inaktiv platsannons

Inköpare i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Inköpare. Vi vill ha din ansökan senast den 27 september.

Vill du som nyutexaminerad arbeta som Inköpare i anläggningsbranschen? Inom denna bransch är Trafikverket den största beställaren med en uppdragsvolym på omkring 50 miljarder. Hos oss finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter där du genomför affärer som leder till samhällsnytta.

I den centrala funktionen Inköp och logistik arbetar 220 medarbetare med Trafikverkets inköpsverksamhet, varav ca 65 i Borlänge. Vi arbetar med att säkerhetsställa att försörjningen av varor och tjänster sker på ett hållbart och rättssäkert sätt.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som inköpare innebär att vara affärsstöd till beställarna med syftet att göra goda affärer. I rollen som affärsstöd ingår att leda och genomföra upphandlingens samtliga delar, förvalta upphandlade avtal och ge stöd i juridiska frågor. Till hjälp har du bland annat våra jurister. I rollen bidrar du också till ständiga förbättringar av våra arbetssätt och metoder, inte minst i samarbete med våra avropsfunktioner som använder upphandlade ramavtal. Du kommer att arbeta inom någon av kategorierna indirekta varor och tjänster eller it och målet är att du inom ett år, med hjälp av en individuell plan, ska klara av att arbeta som kvalificerad inköpare. Som kvalificerad inköpare innefattar tjänsten också strategiskt arbete såsom kategoristyrning och leverantörsstyrning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har högskoleexamen om 180 hp med inriktning mot teknik, ekonomi och/eller juridik (examensbevis ska bifogas)
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Vi ser gärna ansökningar från nyutexaminerade.

Som person är du drivande och arbetar på ett strukturerat sätt, med målmedvetenhet, för att leverera goda resultat. Din förmåga att samarbeta och skapa förtroende är mycket viktig i denna roll.

Övrig information

Första urvalet kommer enbart att göras från dina svar på de inledande frågorna samt att du har bifogat ditt examensbevis (använd fältet för CV när du bifogar examensbeviset). Vi kommer att bortse från eventuellt bifogade CV:n.

Vi tillämpar urvalstester och kommer att bjuda in till test via mail, så ha gärna uppsikt över mailen (inkl spamfilter) de närmaste dagarna efter sista ansökningsdagen, så du inte missar en eventuell inbjudan.

Ansökan

Din ansökan innehållande examensbevis ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-09-27

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej