Inaktiv platsannons

Supporttekniker IT i Göteborg

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Supporttekniker IT. Vi vill ha din ansökan senast den 6 oktober.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med första linjens support inom Användarstöd IT, i sektionen Användarsupport. Användarsupport är första mottagningspunkt för alla it-relaterade ärenden från Trafikverkets medarbetare, såväl frågor som fel. Som en del av Användarstöd IT ingår du i en viktig stödjande funktion för hela Trafikverket. Vi ger stöd och support till våra kollegor men även till externa aktörer, som använder Trafikverkets system.

Arbetet består till största del av att ta emot, registrera, prioritera och lösa alternativt eskalera ärenden som kommer in till oss via olika kanaler. Förutom detta kommer du att arbeta kontinuerligt med att utveckla både din egen prestation och sektionens leverans tillsammans med dina kolleger. Vi har väldigt tydliga mål och krav på leveransen och du förväntas ta ett stort personligt ansvar för din egen utveckling.

Vi som arbetar på Användarstöd IT är ett härligt gäng med god gemenskap. Hos oss går det inte en dag utan skratt. Arbetet är intressant, utmanande och lärorikt. Dessutom är vår insats meningsfull - vi gör skillnad!

Du kommer att få en gedigen introduktion med en mentor som hjälper dig att få de bästa förutsättningarna för att du ska komma in i arbetet på ett bra sätt.

På Trafikverket har du möjlighet till kompetensutveckling och då vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och yrken finns det också goda karriärmöjligheter.

Användarstöd har öppet mellan kl. 07.00-19.00, måndag till fredag och du kommer att ha schemalagd arbetstid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill hjälpa andra och som trivs med att arbeta i en organisation i ständig förändring och utveckling.

Vi vill leverera bästa möjliga bemötande till våra kollegor och därför är det viktigt att du, förutom tekniskt kunnande, har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

För att hålla en hög nivå är vi alla beroende av varandra och det är därför viktigt att du har en god samarbetsförmåga och att du vill bygga professionella relationer med dina kollegor.

Du har en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar effektiva, förnuftiga och genomförbara lösningar på problem.

I jobbet är det viktigt att kunna vara strukturerad och att följa rådande föreskrifter.

 

Du har gymnasieutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig. Vidare har du erfarenhet av att ge professionell support inom it via telefon och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Det är meriterande om du har en utbildning inom it samt om du tidigare har arbetat processorienterat, exempelvis enligt ITIL. Det är även meriterande om du har erfarenhet av it-arbete där felsökning har ingått.

 

Trafikverket erbjuder en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället! Vi tycker det är viktigt med balans mellan arbete och fritid för att få en bra helhet i livet. Vi är engagerade i våra medarbetare och vill att de skall vara detsamma när det gäller sitt jobb. Välkommen med din ansökan!

Ansökan

OBS: Denna rekrytering kommer att genomföras CV-löst, dvs utan att vi tar del av ditt CV eller ansökningsbrev! Därför vill vi inte att du lämnar något cv eller ansökningsbrev till oss. Istället ska du enbart besvara de inledande frågorna korrekt och tydligt. Om du inte besvarar dessa eller hänvisar till något annat dokument där dessa frågor och svar inte är specificerade, så kommer vi att bortse från din ansökan.

Ett första urval kommer enbart att göras från dina lämnade svar på de inledande frågorna, det är därför mycket viktigt att du besvarar frågorna korrekt och tydligt. Fyll i dina kontaktuppgifter så att vi kan nå dig och besvara också frågorna noggrant.

I denna rekrytering tillämpar vi webbaserade urvalstester (v. 41) och tekniska kunskapsprov på plats på vårt kontor i Göteborg (v. 42). Vi kommer att bjuda in till detta via mejl, så ha gärna uppsikt över mejl (inkl. spamfilter) de närmaste veckorna efter sista ansökningsdagen, så du inte missar en eventuell inbjudan. Intervjuer kommer att hållas på vårt kontor i Göteborg under v. 43-44.

 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-10-06

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej