Inaktiv platsannons

Flödesförbättring av sekvenspackning bakaxlar - 30hp i Luleå

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Ingress

Scania Ferruform AB är ett helägt dotterbolag till Scania. Vårt uppdrag är att stärka Scanias konkurrenskraft med dagens och framtida produkter genom branschledande färdigheter, effektiva processer och tvärfunktionellt arbete. Vi har dagliga leveranser av bakaxlar, sido- och tvärbalkar tillsammans med andra ramkomponenter till Scanias monteringsanläggningar i Södertälje, Zwolle och Angers. Med över 500 anställda är vi en av Luleås största verkstadsindustrier. Vi erbjuder en masteruppsats som är en bra inträdesväg till Scania och bygger relationer för framtiden. Många av dagens anställda började sin Scaniakarriär med sitt examensarbete.

Bakgrund

I slutprocessen av bakaxeltillverkningen på Scania Ferruform tvättas bakaxlarna, följt av en kvalitetskontroll och sedan sekvenspackning. För att möta framtida kapacitetsbehov, och i en insats att förbättra effektiviteten och kvalitén av dessa processer, behöver hela processflödet och arbetsmetoden för dessa utvecklas.

Mål och uppdragsbeskrivning

Presentera ett nytt helhetskoncept för ett förbättrat processflöde och arbetssätt av slutbehandlingen av bakaxlar som inkluderar nödvändiga investeringar och kostnad för att realisera dessa. Detta innebär utveckling och simulering olika koncept för hur tvättprocessen, materialhanteringen, kvalitetskontrollen och sekvenspackningen ska se ut i framtiden för att öka kapaciteten och kvalitén av dessa processer.

Utbildning/linje/inriktning

Utbildning: Civilingenjör maskinteknik, teknisk design, processtekniks utbildning eller liknande.

Antal studerande: 1-2 studenter

Startdatum för ex-jobbet: Januari 2020 eller specifik överenskommelse.

Beräknad tidsåtgång: Heltid, 20 veckor.

Kontaktpersoner och handledare

Daniel Olovsson, Produktionstekniker, +46(0)920-72604, .

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Luleå | Kontor / Administration | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)