Inaktiv platsannons

IT-arkitekt till Atea Gävleborg

Om tjänsten

Vi är svenska landslaget i informationsteknologi. Atea har samlat IT-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Medarbetare som brinner för att vara med och bygga ett bättre Sverige med hjälp av IT, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Så för oss är det viktigt att du liksom vi lever dessa värderingar.

Din roll i laget i Gävleborg

Vi söker dig som idag är en erfaren och driven IT-arkitekt, lösningsarkitekt eller mycket IT-kunnig verksamhetsutvecklare. Ditt ansvar som konsult är i gränslandet mellan verksamhet och IT och du agerar rådgivare åt Ateas kunder gällande deras utmaningar inom IT-området. Du får en kundfokuserad konsultroll där du arbetar tillsammans med våra kundteam, interna lösningsarkitekter/specialister samt partners för att tillmötesgå våra kunders behov och utmaningar.

Du kommer att verka på en övergripande nivå där det primära syftet är att bryta ned kundens strategiska verksamhetsmål till konkreta planer och IT-lösningar. Du har en god förståelse för kundens verksamhet och tar ett utifrån-in-perspektiv för att därigenom vinna kundernas förtroende och etablera en långvarig relation på strategisk nivå. Dina främsta kontaktytor hos kund är ofta CIO, Central IT-funktion eller EA-funktion. Du har en god förståelse för IT-området och kan föra en dialog med Ateas partners och interna lösningsarkitekter gällande IT-arkitektur. Du är van att självständigt driva aktiviteter i mål och ta beslut gällande arkitektoniska frågor.

Du kommer att tillhöra Atea Gävleborg och ingå i den norra regionen. Du kommer också att ingå i det nationella IT-arkitektnätverket, där ni arbetar tätt tillsammans samt stöttar och utmanar varandra i arbetet. Vi strävar alltid efter kontinuerlig kompetensutveckling för att bli bäst inom vårt område och ger goda möjligheter till detta både internt genom olika nätverk men också via Ateas partners. Du har stora möjligheter att påverka och styra ditt eget och kontorets arbete.

Du arbetar ofta ute hos kund för att kunna hålla en tät och kontinuerlig dialog angående kundens utmaningar eller gällande de aktiviteter som du är delaktig i eller själv driver. Du har en djup förståelse för metodik inom IT-arkitektur och kan vant facilitera arbetsmöten för att fånga, kommunicera och översätta kundens verksamhetsbehov till konkreta krav på tjänster och lösningar. Du kommer att vägleda både kunder och kontoansvariga på Atea i strategiska IT-frågor, där du gärna tar hjälp av dina arkitektkollegor och lösningsarkitekter i detta arbete.

För att lyckas i rollen som IT-arkitekt behöver du

◾Mycket god förmåga att bryta ner affärsbehov till IT-förmågor

◾ Erfarenhet från att arbeta med tjänstearkitektur och/eller strategisk planering av IT-förmågor

◾ Erfarenhet av IT-portföljhantering eller IT-styrning

◾ Erfarenhet av och förståelse om att arbeta med etablerade ramverk, exempelvis inom Enterprise Architecture och EA-styrning eller projektledning eller programstyrning

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster. Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana gängse regler och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Gävle
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Gävle | IT | Heltidsjobb (förstajobb)