Inaktiv platsannons

Business Controller med logistikintresse till ScandFibre Logistics i Örebro

ScandFibre Logistics AB hanterar årligen ca 25% av Sveriges export på järnväg. Det motsvarar ungefär 50 000 järnvägsvagnar och gör oss till ett av Sveriges största logistikföretag för internationella järnvägstransporter. Företaget ingår i BillerudKorsnäs-koncernen, har en omsättning på ca 1 miljard kronor och har 28 anställda. Hos ScandFibre Logistics erbjuds du en viktig roll med stor påverkansmöjlighet. Ditt arbete sker mycket ute i verksamheten och du får vara med i hela processen kring verksamhetsförbättringar, från analys till implementering. Här får man möjlighet att vara delaktig i det mindre snabbfotade bolaget och samtidigt få ta del av personlig utveckling inom ett börsnoterat bolag.

Om tjänsten

ScandFibre Logistics AB hanterar årligen ca 25% av Sveriges export på järnväg. Det motsvarar ungefär 50 000 järnvägsvagnar och gör oss till ett av Sveriges största logistikföretag för internationella järnvägstransporter. Företaget ingår i BillerudKorsnäs-koncernen, har en omsättning på ca 1 miljard kronor och har 28 anställda.

Hos ScandFibre Logistics erbjuds du en viktig roll med stor påverkansmöjlighet. Ditt arbete sker mycket ute i verksamheten och du får vara med i hela processen kring verksamhetsförbättringar, från analys till implementering. Här får man möjlighet att vara delaktig i det mindre snabbfotade bolaget och samtidigt få ta del av personlig utveckling inom ett börsnoterat bolag.

 

 

När nuvarande controller går vidare mot nya utmaningar söker vi nu hans efterträdare. Som Business Controller på ScandFibre Logistics får du en roll med möjligheter att påverka organisationen och företaget. Din utmaning blir att med ditt stora engagemang och kunnande, finna, analysera, informera och medverka vid implementering av förbättringsprojekt.

Du kommer att arbeta mycket verksamhetsnära, vilket förutsätter att du har ett intresse för logistik och vill lära dig att förstå vår verksamhet. Du blir ett stöd till företaget i ekonomiska frågor och utredningar och du kommer att projektleda vissa interna projekt. Väl genomarbetade för- och efterkalkyler är avgörande för företagets lönsamhet och för att få fortsatt förtroende som leverantör, varför dessa ingår som en viktig del i ditt arbete.

Du är en person som tycker om förbättringsarbeten och att coacha och utveckla dina närmaste kollegor likväl som övriga i organisationen. Du bidrar till att utveckla och driva controllerfunktionen och övriga processer för att vi ska fortsätta hålla en hög standard gentemot både våra ägare och våra kunder. Du bör ha hög energi, vara nyfiken och flexibel, samt uppskatta socialt samspel med andra. Du kommer att arbeta med att stötta kollegor och avdelningar internt likväl som att du kommer att ha kontakter externt, både nationellt och internationellt.

Vi vill att Du uppskattar att få arbeta med helhetsperspektivet, likväl som med de detaljer som påverkar vår verksamhet. ScandFibre är en spännande verksamhet med många komplexa frågeställningar och höga krav på en detaljerad redovisning innehållande omfattande för- och efterkalkyler. För att trivas här behöver du vara analytisk, matematisk kunnig, kreativ och noggrann. Lika viktigt är att du är en driven och självgående person med förmågan att få fram ditt budskap genom god kommunikation och pedagogik. Du tar stort ansvar för din roll och ger både förtroende och ställer krav på övriga organisationen

Rollen är viktig för hela företaget men tillhör vår ekonomiavdelning. Ekonomiavdelningen består av ytterligare tre personer och vi har hand om ekonomi, controlling och HR/personalfrågor. Det är ett tight ekonomiteam som månar om att alla arbetar och stöttar varandra i diverse olika arbetsuppgifter. Även om vi har våra specialområden vi är prestigelösa, generösa med vår kunskap och hjälper varandra när det behövs.

Vi söker dig som gärna har en civilingenjörs- eller civilekonomexamen, gärna med inriktning logistik/supply chain och/eller några års erfarenhet från verksamhetsnära controlling. Vi söker dig som har en hög ambition i det du gör och som är van att leverera med hög kvalitet. Vi förutsätter att du är mycket kunnig i Excel och Powerpoint. Du behöver också uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska.

ScandFibre Logistics AB erbjuder konkurrenskraftiga arbetsvillkor och möjligheter till ett flertal utbildningsprogram inom ramen för vår kursverksamhet inom det börsnoterade moderbolaget BillerudKorsnäs AB.

Placeringsort: Örebro

I den här rekryteringen samarbetar vi med Poolia och ansökan sker genom denna länk: 

Har du frågor är du välkommen att kontakta Jenny Berg, 019-766 37 05 / .

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Örebro
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej