Inaktiv platsannons

Examensarbete inom automation & styrsystem i Sundsvall

SCA's mission, vision and core values are important tools in creating a company in which employees are united by common goals and in a shared ambition. Our core values are respect, excellence and responsibility.

Om tjänsten

Examensarbete

Studerar du sista året som automationsingenjör? Nu erbjuder vi på SCA Underhåll ett spännade examensarbete med inriktning styrsystem och automation inom massatillverkning . Varmt välkommen med din ansökan! 

Din nästa utmaning

Under detta examensarbete kommer du att få vara en del av SCA Underhåll som ansvarar för underhållsarbeten vid SCAs tre industrier: Ortvikens pappersbruk, Östrands massafabrik och Tunadals sågverk. Inom SCA Underhåll ligger vi alltid i framkant när det gäller utvecklings-och förbättringsarbeten vilket kommer ge dig goda förutsättningar för ett roligt och inspirerande examensarbete. 


Examensarbetet kommer att utföras på Östrands massafabrik som kontinuerligt tillverkar pappersmassa. För att styra tillverkningsprocessen optimalt mäts produktionen samt produktens egenskaper vid olika steg. Dessa mätningar används exempelvis för att styra mängden kemikalier vid ett steg av tillverkningsprocessen.


Koncmätning är en del av produktionsberäkningen. I vissa positioner är förhållandena inte optimala för givaren vilket skapar mätfel. Detta medför felvisande produktion och därigenom felaktiga kemikaliesatser. På Östrand finns en specifik mätposition där det finns goda skäl att säga att mätningen vid den punkten är osäker. För att bedöma massans konc vid den punkten skall en beräkningsmodell upprättas. Examensarbetet består av att utreda vad som ingår i att göra en sådan och för det specifika fallet göra en beräkningsmodell samt verifiera den.


Examensarbetet är på 15 hp, avsett för en till två personer och avser vårterminen 2020. 

Vem är du?

Vi söker dig som studerar ditt sista år som automationsingenjör. Som person vill vi att du är nyfiken samt intresserad av att lära och tänka nytt. För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: Respekt, Högklassighet och Ansvar. 

Vad erbjuder vi dig?

Under den här tiden ges du möjlighet till såväl teknisk som personlig utveckling.


På SCA bryr vi oss om dig som anställd. Vi strävar efter en hälsosam arbetsmiljö som ger dig förutsättningar för ett hållbart och roligt arbetsliv, oavsett var du är i livet.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sundsvall
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Sundsvall | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)