Inaktiv platsannons

Examensarbete - Switchad högspänningsomvandlare i Karlskoga

Din framtida... Det finns applikationer som behöver betydligt högre spänningar än de tillgängliga drivspänningar som tex ett batteri kan tillhandahålla. Din utmaning blir att ladda upp en högspänningskondensator till över...

Om tjänsten

Din framtida utmaning

Det finns applikationer som behöver betydligt högre spänningar än de tillgängliga drivspänningar som tex ett batteri kan tillhandahålla. Din utmaning blir att ladda upp en högspänningskondensator till över 1000VDC. Detta ska ske med hög verkningsgrad, på kort tid och med minimal störning på omgivningen.

 

Examensarbetet omfattar:

- Val av topologier.

- Val av ingående komponenter.

- Schemaritning

- Beräkningar / simuleringar

- Instruktioner till PCB layout (avseende strömmar, störningar etc.)

- Rapportering (beskrivning av rekommenderad topologi med resultat från ovanstående punkter.)

  Den du är idag

Vi tror det här projektet passar dig som är driven, intresserad av analog elektronik och ska genomföra ett examensarbete på totalt 30 hp på civilingenjörs- (en person) eller bachelorsutbildning (två personer).

 

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

 

Placeringsort är Karlskoga.

  Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

 

Elektroniksektionen är en del av utvecklingsavdelningen inom affärsområdet Dynamics och består av ett hundratal medarbetare. Vi arbetar med elektronikutveckling från koncept till layout, test och verifiering.

 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut.

 

Ansökning sker via länken: https://saabgroup.com/career/vacancies/?&r=Karlskoga

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Karlskoga
Typ av kontrakt
Examensarbete
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej