Inaktiv platsannons

Praktikant med vetenskapsintresse i Uppsala

Om tjänsten

På Vetenskapsradion är vi en blandning av människor med en sak gemensamt: vi vill bidra med vetenskapsnyheter och göra svåra frågor begripliga för hela Sverige. Här är alla specialister inom olika områden såsom medicin, fysik och kemi, och vi tar oss tid till att ta fram fakta för att sammanställa vetenskapsnyheter från alla tänkbara forskningsområden. Genom möten med nya människor och genom att diskutera intressanta ämnen på redaktionen och med våra aktiva lyssnare lär vi oss själva och andra något nytt varje dag. Hos oss får våra lyssnare ofta höra nyheten innan den blir uppmärksammad av övriga media. 

Vill du lära dig själv och Sverige något nytt varje dag?

På vår arbetsplats är vi kreativa och jobbar i team tillsammans med andra funktioner och hos oss pågår dialogen ständigt. Din handledare kommer att lotsa dig genom vardagen på redaktionen och lära dig allt om hur vi skapar innehåll som engagerar och berör. Som praktikant på vetenskapsredaktionen kommer du att får vara med och skapa innehåll på alla plattformar och få vara en del av en vetgirig och kunskapsälskande redaktion. Mitt i händelsernas centrum blir du en viktig del av ett företag som värnar om demokrati, det fria ordet och alla människors lika värde.

Är du en noggrann och nyfiken journaliststudent som vill vara med och bidra med vetenskapsnyheter för hela Sverige?

Som praktikant hos oss i Uppsala,  tänker vi att du trivs bäst om du är intresserad av forskning och har näsa för vetenskapsnyheter och omvärldsbevakning. Du är förändringsorienterad och driven och har mycket idéer. Du är också noggrann och tycker om att gå på djupet. Vi önskar att du anger under vilken period du har praktik och ser fram emot att läsa din ansökan. Har du några frågor, kan du kontakta lars.brostrom@sr.se.

 

 

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Internship
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Uppsala | Internship