Inaktiv platsannons

Vi söker en praktikant med kultur- och omvärldskoll till Kulturnytt och ”Människor och Tro” i Stockholm

Om tjänsten

Konsumerar du en massa kultur? Tänker du en hel del på hur kultur görs och varför och har ett nyhetsdriv? Är du också intresserad av varför människor tror och tänker som de gör?  Då tror vi att du kommer att ha stor nytta och glädje av att göra praktik hos oss. Praktikplatsen är delad mellan Kulturnytt och Människor och Tro - ett livsåskådningsprogram, båda programmen sänds i P1 Sveriges Radio.

Att vara praktikant på Kultur och Samhälle

Både Kulturnytt och Människor och Tro skapar innehåll utifrån det som händer i Sverige och världen, genom redaktionella samtal och arbete med olika idéer. Att hitta det som når fram till och engagerar publiken är förstås ett av de främsta målen. Och vi publicerar det vi gör både i fm, på webb, som podd och i sociala medier.

Som praktikant på Kulturredaktionen och Samhällsredaktionen där Människor och Tro finns kommer du att få arbeta med erfarna producenter, reportrar, kritiker, sändare, programledare och ljudtekniker. Dina arbetsuppgifter kommer att variera, från kulturnyheter till livsåskådningsprogram, och öka i svårighetsgrad. Vi vill att du får pröva på så mycket som möjligt av det vi gör.

Du får handledare som tillsammans med dig lägger upp en plan för praktiken, guidar dig igenom den och förstås återkopplar dig på det du gör.

Vem är du?

Vi tror att du är nyfiken på och intresserad av både kulturnyheter och livsåskådningsfrågor och att du följer olika frågor inom de områdena aktivt. Kanske har du läst något eller några ämnen inom de här områdena. Men det är inte nödvändigt. Vi tror att du drivs av nyfikenheten och på riktigt vill veta och ta reda på varför och hur. Och kanske att du gillar att tänka i ljud.

Men vi förväntar oss just att du är praktikant och kommer för att du vill lära dig.

Ansökan och kontaktuppgifter
Våra redaktioner ligger i Radiohuset på Gärdet i Stockholm
Frågor om tjänsten: Marie Liljedahl programchef Kulturnytt och Anders Backlund programchef Människor och Tro
Frågor om rekryteringen: Pia Lille
Facklig kontakt: Louise Epstein SJF

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Internship
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Internship