Inaktiv platsannons

Ekonomisamordnare, vikariat i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-10-18

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för kemi - Ångström bedriver forskning och utbildning inom kemiämnet. Institutionen har fler än 230 anställda och omsätter drygt 220 miljoner kronor. Vid institutionens sju program bedrivs mycket framgångsrik forskning av hög internationell klass. Vi har ett stort antal externt finansierade forskningsprojekt, ofta med internationellt samarbete och vi ser en fortsatt god tillväxt inom vårt ämnesområde. Institutionen har utbildningsuppdrag inom ingenjörs- och civilingenjörsprogram samt masterprogram. För mer information besök vår hemsida.  

Verksamhetsstödet består av 15 personer som arbetar tillsammans med lärare, forskare och doktorander i en kreativ och professionell miljö. Verksamhetsstöd ger service och support till kärnverksamheten inom områdena ekonomi, HR, kommunikation, doktorandadministration och kursadministration.

Arbetsuppgifter: Som ekonomisamordnare arbetar du nära administrativ chef och prefekt samt ingår i institiutionens ledningsgrupp. Du bistår ledningen med kvalificerat stöd kring institutionens övergripande ekonomi. Du ansvarar för arbetet med institutionens övergripande budget, tertialbokslut, prognosarbete samt löpande uppföljning. Du leder och samordnar ekonomifunktionen och bevakar att gällande regelverk och riktlinjer efterföljs. Du kommer även att vara ansvarig för redovisning och rapportering av institutionens samtliga EU-finansierade projekt. I rollen som ekonomisamordnare kan du komma att leda och delta i utvecklings- och förändringsarbete vid institutionen.

Kvalifikationskrav:

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet samt hur du genom din erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom institutionen. Arbetsuppgifterna kräver mycket god förmåga till självständigt arbete i kombination med mycket god samarbetsförmåga, helhetsperspektiv och verksamhetsfokus. Vidare kräver det ett utåtriktat och proaktivt förhållningssätt och förmåga att kunna kommunicera ekonomisk information till personer med annan yrkesbakgrund. Som person är du ansvarstagande, lösningsorienterad och serviceinriktad. Du är van vid att arbeta strukturerat och ser vikten av att redovisning och rapportering såväl internt som externt håller hög kvalité.

Önskvärt/meriterande: Vi ser gärna att du har erfarenhet av ekonomiarbete inom statlig verksamhet, särskilt vid universitet eller högskola. Tidigare arbetsledningsansvar är meriterande. 

Instruktioner för ansökan: Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av examensbevis, betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Vi kommer att läsa ansökningarna löpande och intervjuarbetet kan komma att påbörjas redan innan ansökningstidens utgång.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Vikariat, 12 månader med möjlighet till förlängning.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av 

Välkommen med din ansökan senast den 11 november 2019, UFV-PA 2019/3538.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

20-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis