Inaktiv platsannons

Underhållsingenjör Bana i Härnösand

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Underhållsingenjör Bana. Vi vill ha din ansökan senast den 12 november.

Vill du arbeta som Underhållsingenjör med inriktning Bana i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla. 

Arbetsuppgifter

Jobbar du med underhåll inom järnväg och är redo att ta nästa steg i din karriär? Just nu söker verksamhetsområdet Underhåll dig som vill arbeta med bantekniska frågor inom Distriktet Mitt. Bland några av distriktets viktigaste järnvägsprojekt kan vi nämna upprustning av Ådalsbanan och Mittbanan. 

Som underhållsingenjör i Trafikverket arbetar du både i team och tillsammans med andra med att bidra till att säkerställa att underhållskontrakten följs så att Trafikverket har en robust, säker och tillgänglig järnvägsanläggning med avtalad kvalitet. Du kommer att ansvara för att entreprenader genomförs enligt avtalat kontrakt och utifrån de lagar, regler, riktlinjer, förordningar och interna arbetsinstruktioner som finns.

Arbetsuppgifterna erbjuder bredd och variationer och inkluderar bl a: 

- identifiera, följa upp och analysera fel och störningar i järnvägsanläggningen

- identifiera behov av åtgärder i anläggningen och ta fram beslutsunderlag

- ansvara för och genomföra uppföljning av entreprenörens åtaganden

- säkerställa teknisk säkerhetsstyrning

- stödja projektledaren i kontakter med allmänhet, kommuner och andra intressenter.

Du kan även komma att leda mindre projekt och/ eller utredningar inom ditt teknikområde. 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har gymnasieexamen med teknisk inriktning alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • har aktuell erfarenhet av underhållsverksamhet inom banteknik/järnväg
  • har datorvana och erfarenhet av administrativt arbete
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil.

Det är meriterande om du

  • har kunskaper inom entreprenadjuridik och AMA AF samt kunskap om miljölagstiftning
  • har goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift
  • har kunskaper i ett eller fler av följande system: Bessy, Optram, Ofelia.

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer då tjänsten innefattar interna och externa kontakter. Vi ställer även krav på att du har ett lösningsorienterat arbetssätt, är flexibel, har god förhandlingskunskap samt personlig integritet.

Trafikverket står inför stora förändringar vad gäller ökad omfattning av digitalisering. Därför är det av stor vikt att du har god förståelse och intresse för att arbeta i IT-baserade system och för att lära dig ny teknik.

 

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Urvalstester kan komma att användas i denna rekrytering. Intervjuerna är preliminärt planerade till 26-27 november i Sundsvall. 

I den här tjänsten kan det vara aktuellt med placeringen i Härnösand eller Sundsvall. Vänligen specificera i din ansökan vilken placeringsort som är aktuell för dig. 

OBS! Den 08-09 november, pga av serverflytt, kommer det inte vara möjligt att skicka iväg ansökan via rekryteringssystemet Heroma. Vi hoppas på din förståelse för detta och ser fram emot din ansökan antingen före den 08 nov kl. 16.00 eller efter den 09 nov kl. 08.00. 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-12

Publicerad den

22-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Härnösand
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis